Local

La Iași, numărul infectărilor crește vizibil. Doar în 24 de ore au fost confirmate aproximativ 200 de noi cazuri Covid-19. Dr. Florin Roșu: „Dacă creșterea numărului de cazuri își va continua accelerarea, vor exista pacienți care vor primi îngrijire de ATI”

Publicat: 06 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
La Iași numărul infectărilor crește vizibil. Doar în 24 de ore au fost confirmate aproximativ 200 de noi cazuri Covid-19. Dr. Florin Roșu Dacă creșterea numărului de cazuri își va continua accelerarea vor exista pacienți care vor primi îngrijire de ATI
Dr. Florin Roșu vorbește despre creșterea numărului de infectări

Aproximativ 200 de noi cazuri de infectare cu Covid-19, în doar 24 de ore, la Iași! Rata de infectare a crescut vizibil imediat după sărbătorile de iarnă. Medicii ieșeni spun că sunt pregătiți pentru valul 5

Numărul cazurilor noi de infectare cu Covid-19 a crescut vizibil imediat după sărbătorile de iarnă. Medicii ieșeni se așteaptă la un nou val, dar de data aceasta cu mai multe cazuri ușoare, care nu necesită îngrijire de Terapie Intensivă. Debutul valului 5 este estimat la sfârșitul lunii ianuarie 2022, începutul lunii februarie 2022. Specialiștii încurajează respectarea tuturor măsurilor de protecție, purtarea corectă a măștii, masca chirurgicală sau FFP2, nu masca din material textil, distanțare fizică, în special în spațiile închise și cu aglomerări populaționale.

”În ultima perioadă se observă o creștere accelerată a numărului de persoane Covid-19. Până în momentul de față, pacienții, în marea lor majoritate, nu au necesitat internare, putând fi tratați în ambulatoriu sau la domiciliu. Dacă creșterea numărului de cazuri își va continua accelerarea, vor exista pacienți care vor necesita îngrijire de Terapie Intensivă. Secția exterioară de la Lețcani poate fi operaționalizată într-un interval scurt de timp, personalul medical din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase «Sf. Parascheva», materialele sanitare și medicamentele fiind pregătite. Sperăm ca pacienții valului 5 să dezvolte forme ușoare, iar presiunea pe sistemul de sănătate să nu fie atât de pronunțată cum a fost în valul 4. Pentru atingerea acestui deziderat, va trebui ca spiritul civic să ne caracterizeze, prin continuarea campaniei de vaccinare și respectarea măsurilor de prevenție”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva”.

În ultimele 24 de ore, la Iași, s-au înregistrat două decese

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, de la debutul pandemiei și până ieri, 05 ianuarie 2022, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 72.648 de cazuri cu persoane infectate cu Covid-19. În doar 24 de ore au fost depistate 172 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă. Din totalul de cazuri confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat 6 externări și 7 internări. În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat două decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese ajungând la 1.888.

”În prezent, în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infectioase «Sf. Parascheva» Iași, avem în îngrijire cel de-al doilea pacient, din acest sezon, diagnosticat cu gripa sezonieră. Pacientul este stabil hemodinamic și respirator, nu necesit„, în momentul de față, îngrijire specifică de terapie intensivă, fiind monitorizat și tratat pe sector”, a precizat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva”.

Zeci de persoane suspecte de infectare cu tulpina Omicron

În ultimele două săptămâni, în județul Iași au fost înregistrate peste 40 de suspiciuni de infectare cu noua tulpină Omicron, iar șapte persoane au fost confirmate pozitiv cu noua tulpină. Numărul acestor cazuri este în creștere. Primele confirmări au fost făcute pe data de 31 decembrie 2021. Medicii ieșeni precizează că noua tulpină Omicron va fi dominantă și va reprezenta sfârșitul pandemiei, care va fi înregistrat la finalul anului 2023. Trebuie precizat că această variantă Covid-19 se transmite mult mai rapid, dar persoanele infectate nu dezvoltă o simptomatologie severă, cei mai mulți dintre ei fiind tratați la domiciliu.

După mai bine de o lună în care numărul cazurilor Covid-19 a fost unul scăzut la Iași, medicii din UPU au observat în ultimele zile o creștere a numărului de cazuri Covid-19, însă nu au fost înregistrate cazuri foarte grave. La Iași au fost depistate și câteva cazuri de gripă, primele din acest sezon.

Adauga un comentariu