Cancan ultimă oră

La mulți ani, Florin Piersic! Marele actor împlinește 84 de ani

Publicat: 26 ian. 2020

Unul dintre cei mai iubiţi actori români, Florin Piersic, împlineşte astăzi 84 de ani. Florin Piersic s-a născut în 1936 la Cluj. A urmat cursurile Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti şi a debutat pe scenă în 1959. A jucat în numeroase piese de teatru care au avut mii de reprezentaţii şi a apărut în zeci de filme. A interpretat numeroase personaje memorabile în piese precum Oameni şi Şoareci, Visul unei nopţi de iarnă sau Peer Gynt. Dar rolurile care l-au făcut celebru sunt cele din filme, precum Mihai Viteazul, Neamul Şoimăreştilor, Columna sau seria Haiducii. Cele mai cunoscute personaje sunt haiducul Şaptecai şi Mărgelatu.

Florin Piersic, va organiza o petrecere la Londra, cu ocazia împlinirii vârstei de 84 de ani

Ulterior, Florin Piersic va avea două evenimente, unul la Leicester Square Theatre, celălalt la Soho Theatre, la care și-au anunțat prezența peste 400 de români.

“Ce poate fi mai minunat decât faptul o să ne îmbrățișăm și o să fim împreună? E un vis de-al meu”, a fost mesajul lui Florin Piersic.

Ultimele aparitii în public ale actorului i-au îngrijorat atât pe fani, cât și pe apropiații săi, el fiind complet schimbat față de acel Florin Piersic pe care îl știm cu toții. În ultimul timp s-a tot vehiculat că Florin Piersic ar avea probleme de sănătate și, conform apropiaților, chiar ar avea nevoie de ajutor pentru a se putea deplasa, potrivit cancan.ro. Aceste bănuieli par a fi întărite și de o declarație a îndrăgitului nostru actor:

„Eu am avut un moment mai trist în ultima vreme. Mi-a scris: Măi, tată, să nu îndrăznești să mă lași orfan!” a povestit seniorul, citat de Libertatea.

Florin Piersic a făcut referire la faptul că, în ultima perioadă, a trecut printr-o serie de operații, în urma cărora nu s-a recuperat complet. El a mai dezvăluit că a lucrat o singură dată cu fiul său: „Recunosc, am o mare slăbiciune, nu numai pentru că este băiatul meu, dar pentru mintea lui, pentru felul lui de a gândi. Excepțional!”, susținea Florin Piersic anul trecut.

Din 2011, cel mai mare cinematograf din Cluj Napoca îi poartă numele marelui actor.

„Trebuie să înţelegeţi că eu sunt al publicului, eu sunt al spectatorilor.”

Un an mai târziu, în 2012, Florin Piersic a devenit cetăţean al Republicii Moldova. Iar în 2016, prin ordinul preşedintelui Republicii Moldova, Florin Piersic a primit titlul onorific de Artist al Poporului, „în semn de înaltă apreciere pentru aprofundarea relațiilor culturale dintre România și Republica Moldova”.loading...

Adauga un comentariu