Sport

La națională a fost șters, dar scoțienii îl percep pe Ianis Hagi tot ca pe un magician!

Publicat: 17 oct. 2020
Ianis Hagi, privit ca o vedetă la Glasgow Rangers
Ianis Hagi

Ianis Hagi e văzut drept titular de publicația Glasgow Times pentru un nou episod din The Old Firm, Celtic – Rangers, într-un meci din etapa a 11-a a campionatului Scoției.
Ianis Hagi a avut o evoluție ștearsă pentru națională în ultimele 10 zile. A criticat subtil strategia selecționerului Mirel Rădoi după meciul cu Norvegia (0-4), a primit un răspuns tăios din partea antrenorului naționalei, apoi s-a declanșat un întreg val de reacții din partea oamenilor din fotbalul românesc.

Ianis Hagi e anunțat titular de Glasgow Times

Fiul lui Gheorghe Hagi e obligat să-și ridice nivelul de încredere pentru că sâmbătă îl așteaptă o adevărată provocare la echipa sa de club, Glasgow Rangers, care întâlnește marea rivală, Celtic, în deplasare.
Publicația Glasgow Times îl anunță pe internaționalul român titular într-un trident ofensiv, alături de Morelos și Kent, și evidențiază calitățile fotbalistului care lovește mingea la fel de bine cu ambele picioare.

„Ianis Hagi deține acea atingere de balon magică! Își va stăpâni emoțiile!”

Într-un articol semnat de jurnalistul Aidan Smith în publicația Glasgow Times, portretul mijlocașului format la Viitorul e creionat în tușe calde. Ziaristul care anticipeză un prim 11 al lui Steven Gerrard, tehnicianul lui Rangers, susține că românul posedă bagajul tehnic pentru a face diferența în tradiționalul derby.

„E pregătit pentru a simți gustul primului său „Old Firm”.

Va reuși să-și stăpânească emoțiile pentru că nu vor fi suporteri pe stadion. Ianis Hagi deține acea atingere de balon magică pentru a tranșa meciul în treimea adversă”, punctează jurnalistul menționat.

Ianis Hagi vs norvegianul Ajer

În ultimul meci pentru tricolori, Ianis Hagi a evoluat în ultimele 15 minute ale meciului România – Austria 0-1 și a bifat o nouă evoluție fără realizări în tricoul primei reprezentative. Rangers e pe primul loc, cu 26 de puncte după 10 partide, în timp ce Celtic se situează pe locul secund, cu 25 de puncte după 9 confruntări.
Hagi este unul dintre cei mai buni pasatori din campionatul Scoției, cu 7 assist-uri, dar cei de la Celtic se bazează din nou pe Ajer, cel care l-a marcat și în Norvegia – România, în care Ianis a reușit doar 3 pase bune.

Adauga un comentariu