Local

La scăldat, în fântâna arteziană din Piaţa Unirii

Publicat: 09 aug. 2021

Ieri seară, 8 august 2021, un tânăr din Iaşi a decis să se răcorească. Şi cum piscinele aveau programul încheiat, a găsit o alternativă, şi anume fântâna arteziană din Piaţa Unirii, din municipiul Iaşi.

Un trecător a imortalizat momentul şi a publicat fotografia pe un grup de socializare. Tânărul ar putea primi o sancțiune pentru gestul său.

Sursă foto: Radar Iași

Gestul unui angajat care curăță fântânile arteziene din Iași

Mai există și oameni cu suflet mare! Gelu Pohoață, un angajat de la Servicii Publice SA Iași, nu a stat pe gânduri când a văzut pe stradă un bătrân necăjit și desculț în data de 10 iulie 2021. Sufletul nu l-a lăsat să treacă nepăsător și s-a apropiat de el. Primul gând al bărbatului a fost să îi doneze papucii. Gelu s-a descălțat și l-a încălțat pe bătrân.

„Nu am făcut acest lucru pentru faimă, nu am vrut să apar pe internet. Eu nici nu știu să folosesc internetul. Curățam fântâna asta aici, în Piața Unirii, când l-am văzut că venea pe scări de la spital. Era un bătrân care abia mergea în cârje și era bandajat la un picior. Se vedea că era foarte îngrijit și era singur. M-am uitat mult după el și l-am văzut că era și desculț. Am observat că s-a așezat pe o bancă, era foarte obosit. Am luat pentru câteva minute o pauză și am mers să văd ce e cu el.

Primul lucru care l-am întrebat când am ajuns la el, l-am întrebat dacă vrea sandalele mele și mi-a spus că da. Am simțit că are nevoie. M-am descălțat și l-am încălțat pe el, s-a bucurat. Mai aveam câțiva bani mărunți în buzunar și i-am dat și pe ăia. Regret foarte mult că, după ce i-am dat papucii, am plecat repede să îi iau și ceva de mâncare și, când m-am întors, nu mai era. Nu am apucat să vorbesc cu el”, a declarat Gelu Pohoață, angajat Servicii Publice.

Comentarii
Adauga un comentariu