Local

La Serviciul de Pașapoarte Iași nu se mai pot face programări până în luna septembrie. „Lucrăm la flux continuu, cu 6-7 ghișee”

Publicat: 19 apr. 2024
_____ Vizualizări 2 Comentarii
La Serviciul de Pașapoarte Iași nu se mai pot face programări până în luna septembrie. Lucrăm la flux continuu cu 6-7 ghișee
În Iași, se eliberează peste 1.300 de pașapoarte în fiecare săptămână

La Serviciul de Pașapoarte Iași nu mai sunt locuri disponibile pentru programări online până în luna septembrie 2024. Cetățenii trebuie să se programeze din timp, dacă intenționează să își facă un nou pașaport

Singurele locuri libere au mai rămas pentru 10 zile din luna iulie a acestui an. La Iași, se eliberează peste 1.300 de pașapoarte în fiecare săptămână. Deși majoritatea locurilor sunt ocupate, angajații de la Serviciul de Pașapoarte primesc și cetățeni fără programare. Aceștia sunt reprogramați într-o altă zi, când este un ghișeu liber.

La Serviciul de Pașapoarte Iași nu se mai pot face programări până în septembrie

În mod normal, în aproximativ 5 zile lucrătoare de la depunerea cererii pentru un pașaport nou, documentul ajunge în posesia cetățeanului. La instituția din Iași lucrează 25 de persoane care se ocupă de cereri și eliberarea documentelor. În perioada următoare vor mai fi deschise mai multe ghișee, pentru a controla numărul cererilor și a nu fi create blocaje, astfel vor fi mai multe locuri disponibile pentru programare.

„Noi avem totul sub control în această perioadă, suntem pregătiți să preluăm pe toată lumea. Nu s-a blocat nimic, ghișeele se deschid progresiv, conform programărilor online. În momentul de față, lucrăm la flux continuu, cu 6-7 ghișee. În cazul în care, din diferite motive, unii oameni nu reușesc să facă programare online, atunci noi avem soluții să îi preluăm. Oricum ne propunem ca în perioada următoare să deschidem încă 2-3 ghișee. În ceea ce privește programările online, se fac modificări la orice oră, deci este posibil oricând să mai fie eliberate locuri, cetățenii trebuie doar să urmărească”, a transmis Vlad Simion, directorul Serviciului de Pașapoarte Iași.

Perioada de vară este cea mai aglomerată

Angajații instituției se așteptau la o astfel de cerere, deoarece în perioada de vară, când sunt concediile, tot mai mulți oameni vin să își facă un nou document. Procedura este una simplă, iar procesul durează doar câteva zile. De la sfârșitul lunii ianuarie, cei care au depus cerere pentru eliberarea pașaportului primesc imediat un mesaj pe numărul de telefon cum că documentul a ajuns la instituție și poate fi ridicat. În cazul în care persoana nu ajunge să îl ridice, documentul este păstrat de angajați pentru o perioadă de 10 ani, până la expirare.

„Desigur că toată lumea știe că în perioada de vară este puțin mai aglomerat, deoarece mulți oameni au liber, unii se întorc în țară și au nevoie de documente noi. De asemenea, în preajma sărbătorilor este un număr mai mare de cereri decât de obicei. Oricum nu este nimic care să ne pună în dificultate, să zicem că nu ne descurcăm”, a mai precizat Vlad Simion.

Locurile disponibile pentru programări la Serviciul de Pașapoarte se epuizează extrem de repede în această perioadă, iar cele online sunt ocupate până în luna septembrie, însă angajații cred că nu vor fi probleme.

Comentarii
  • Ba ziariștii lu’ peste prăjit, voi faceți un minim de verificări înainte să scrieți porcăriile astea? Sau sunteți mahmuri de la priveghiul care se ține La Castel?
    1. Sunt locuri libere în aprilie, mai, iunie și iulie.
    2. Programările se fac pentru maxim 3 luni, din acest moment, deci normal ca nu poți alege încă programare în august și septembrie.
    Puteați afla asta, printr-o simplă căutare pe site.
    Sunteți niște nulități.

Adauga un comentariu