Actualitate

La Spitalul de Boli Infecțioase din Iași au fost internați într-o singură zi 28 de pacienți cu COVID-19! Nu mai sunt locuri în Terapia Intensivă de la unitatea sanitară

Publicat: 22 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
La Spitalul de Boli Infecțioase din Iași au fost internați într-o singură zi 28 de pacienți cu COVID-19 Nu mai sunt locuri în Terapia Intensivă de la unitatea sanitară
La Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, într-o singură zi au fost internați 28 de pacienți cu COVID-19

La Spitalul de Boli Infecțioase din Iași au fost internați într-o singură zi 28 de pacienți cu COVID-19. Prof. dr. Carmen Dorobăț spune că în numai câteva zile, numărul de cazuri de coronavirus a crescut cu 50 la sută și asta pentru că ieșenii nu mai respectă măsurile de protecție. Îngrijorarea medicilor este că nu vor avea destule paturi pentru bolnavi, în cazul în care numărul de diagnosticați va crește. Mai mulți pacienți au fost transferați la Spitalul „Căi Ferate” (CF) din Iași

La Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, sâmbătă, 20 iunie, au fost internați 28 de pacienți cu COVID-19. Unitatea medicală mai dispune de 17 locuri libere. O parte dintre pacienți au fost transferați la Spitalul CF, unde se înregistrează o aglomerare în ceea ce privește adresabilitatea. Secția de Anestezie și Terapie Intensivă de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași este ocupată la capacitate maximă de pacienți infectați cu COVID-19 aflați în stare gravă. Începând de astăzi, toți pacienții care vor necesita servicii de Terapie Intensivă vor fi transferați la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, unde s-au pregătit 16 paturi. Medicii spun că numărul de cazuri a crescut cu 50 la sută din cauza faptului că ieșenii nu mai respectă măsurile de siguranță.

Prof. dr. Carmen Dorobăț: „În ziua de sâmbătă am avut 28 de pacienți infectați cu COVID-19. Este un număr foarte mare pentru o singură zi”

Prof. dr. Carmen Dorobăț spune că numărul de cazuri de pacienți cu COVID-19 a crescut cu 50 la sută. În Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, sâmbătă s-au prezentat 28 de cazuri noi. Din acest motiv, prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul unității medicale, a decis să transfere 11 pacienți la Spitalul CF din Iași.

„În ziua de sâmbătă am avut 28 de pacienți infectați cu COVID-19. Este un număr foarte mare pentru o singură zi. O parte din pacienții asimptomatici au fost transferați la Spitalul CF din Iași. Din focarul din Pașcani am primit ieri 16 pacienți și restul sunt ieșeni. Au crescut nu doar pe Iași, ci și la nivel național cu 50 la sută cazurile de COVID-19. De câteva zile, numărul de pacienți diagnosticați cu coronavirus se menține cu o mărire cu 50 la sută. Este momentul să luăm niște decizii și aici mă refer la cetățeni”, spune prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Dr. Mihai Glod: „Lumea rămâne inconștientă la tot ceea ce înseamnă înfectarea cu coronavirus”

La Spitalul CF din Iași sunt ocupate 58 de paturi. Majoritatea pacienților suferă de forme ușoare ale infecției cu COVID-19 sau sunt asimptomatici. Din păcate, aceștia suferă și de alte afecțiuni care le fac șederea în spital mult mai dificilă.

„Așteptăm să ni se mai transfere 11 cazuri noi de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. În spital avem 70 de paturi puse la dispoziția pacienților cu COVID-19, dar putem extinde până la 80. Observăm o creștere a numărului de pacienți cu COVID-19 și asta ne îngrijorează. Lumea, din câte observăm, rămâne inconștientă la tot ceea ce înseamnă infectarea cu coronavirus. Din cauza unor speculații apărute în media sau online, oamenii se auto-încurajează că virusul nu există sau că nu este atât de contagios. Rezultatele acestui tip de comportament se văd în numărul crescut de cazuri din spitalele din Iași”, spune dr. Mihai Glod, managerul Spitalului CF din Iași.

Prof. dr. Carmen Dorobăț: „Perioada de relaxare este prost înțeleasă”

Medicii ieșeni care luptă împotriva COVID-19 susțin faptul că numărul de cazuri a crescut din cauza relaxării populației. Prof. dr. Carmen Dorobăț spune că ceea ce va urma săptămâna aceasta, dacă numărul de cazuri va crește, va deveni o îngrijorare majoră.

„Vom vedea în această săptămână cum vor evolua lucrurile. Ceea ce se întâmplă acum este un ecou la minivacanța pe care au avut-o ieșenii. Perioada de relaxare este prost înțeleasă. Întotdeauna trebuie respectate măsurile de protecție, să purtăm masca și să păstrăm distanța. Dacă nu respectăm aceste reguli, virusul va ști să se adapteze tot mai mult comportamentului nostru și vom avea din ce în ce mai multe cazuri. Dacă la începutul pandemiei de coronavirus 50 la sută dintre pacienți erau asimptomatici, acum procentajul s-a schimbat și avem din ce în ce mai mulți pacienți simptomatici. Recomandăm ieșenilor să se adapteze regulilor de protecție”, spune prof. dr. Carmen Dorobăț.

În acest weekend, 16 persoane din două centre ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului din Iași au fost depistate cu COVID-19

În acest weekend, 11 noi cazuri de coronavirus au fost depistate la Centrul „Sf. Nicolae” din Pașcani și 5 la un centru social din satul Vereșeni din comuna Miroslovești. Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași a declanșat o anchetă epidemiologică în ambele cazuri. Ancheta este în curs de desfășurare.

„Direcția de Sănătate Publică Iași a demarat pe data de 18 iunie 2020 acțiunea de testare pentru depistarea COVID-19 a personalului din toate căminele pentru persoanele vârstnice din județul Iași, din centrele sociale și centrele rezidențiale pentru persoane adulte aflate în dificultate. În urma investigațiilor de laborator s-a constatat că până în prezent 16 persoane angajate la cele două centre au fost depistate cu noul coronavirus, 11 de la un centru de servicii sociale și alte 5 persoane care își desfășoară activitatea la case de tip familial. A fost demarată o anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacților direcți. Persoanele depistate cu COVID-19 au fost internate la spitalele suport, iar la centrele unde sunt angajate aceste persoane s-au luat toate măsurile operațiunilor de igienizare”, au specificat reprezentanții DSP Iași.

Adauga un comentariu