International

Lady Gaga a cântat imnul naţional la ceremonia de învestitură a preşedintelui Joe Biden – VIDEO

Publicat: 20 ian. 2021
Lady Gaga la ceremonia de investire a lui Joe Biden
Frumoasa cântăreață a interpretat impecabil imnul „TheStar-Spangled Banner”, purtând o rochie roşie şi o broşă de aur în formă de porumbel.

Miercuri, 20 ianuarie 2021, Lady Gaga a cântat imnul naţional la ceremonia de învestitură a preşedintelui Joe Biden şi a vicepreşedintei Kamala Harris. Evenimentul a avut loc la Capitoliul din Washington.

Frumoasa cântăreață a interpretat impecabil imnul „TheStar-Spangled Banner”, purtând o rochie roşie şi o broşă de aur în formă de porumbel. Lady Gaga a fost acompaniată de orchestra Marinei SUA.

Și Jennifer Lopez a participat la ceremonia de învestire a lui Joe Biden. Lady Gaga a cântat imnul național

Jennifer Lopez a interpretat o piesă cu un puternic mesaj (”This land is your land”). De asemenea, aceasta a accentuat, în spaniolă, una dintre ideile de bază ale acestui cântec: „Libertate și justiție pentru toți!”

Joe Biden a devenit oficial președintele Statelor Unite ale Americii

Cel de-al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a susținut discursul de după investire.

„Dragi americani, este Ziua Americii, este Ziua Democraţiei şi a Speranţei. Timp de secole, America a fost încercată, s-a întâmplat şi acum, dar s-a ridicat la nivelul provocării. Astăzi sărbătorim triumful nu doar a unui candidat, ci a democraţiei. Vocea poporului a fost auzită. Am văzut cât de preţioasă şi fragilă în acelaşi timp este democraţia. Şi acum, democraţia a învins.

Aici, pe acest pământ sfânt, acum câteva zile, violenţele au zguduit chiar fundaţia naţiunii noastre. Suntem însă uniţi şi facem transferul paşnic de putere, aşa cum s-a făcut în ultimii 200 de ani. De acum, privim înainte, spre viitor cu încredere şi ne gândim că vom fi o naţiune puternică

Povestea Americii nu depinde de noi, de unii dintre noi, ci de toţi. Am ajuns atât de departe, trecând prin momente de război. Vom merge înainte pentru că avem multe de făcut în aceste momente grele, dar pline de posibilităţi. Sunt multe de reparat, multe de vindecat, multe de construit şi multe de câştigat”, a declarat Joe Biden.

Donald Trump nu a participat la ceremonia de învestire a lui Joe Biden

Joe Biden, de acum președintele Statelor Unite ale Americii, a preluat locul lui Donald Trump de la Casa Albă. Se pare că fostul președinte american și-ar fi organizat singur un eveniment de plecare de la Casa Albă. Mai mult, Donald Trump este primul președinte în 152 de ani care nu a participat la învestitura succesorului său. Ultima oară, un astfel de eveniment s-a petrecut în 1869, când președintele Andrew Johnson a refuzat să participe la învestirea succesorului său, Ulysses Grant.

La plecarea de la Casa Albă, Donald Trump a arătat pumnul, într-un gest de luptă, ca apoi să facă cu mâna.

Ultimul discurs a lui Donald Trump, înainte de părăsi Casa Albă:

„Am făcut atât de multe împreună, vreau să mulțumesc familiei, prietenilor, staff-ului meu. Le mulțumesc că sunt aici. Vă mulțumesc pentru eforturile voastre, pentur muncă, pentru că oamenii nu știu cât a muncit această familie și au muncit pentru dvs. Ar fi putut avea o viață mult mai ușoară, dar au ales să facă asta. Vă mulțumesc foarte mult.” a spus, printre altele, Donald Trump, fostul președinte al Statelor Unite.

Adauga un comentariu