Stiri medicale

Lansarea campaniilor de vaccinare impotriva gripei ar trebui sa inceapa mai devreme in acest an, indeamna Comisia Europeana

Publicat: 15 iul. 2020

Executivul Uniunii Europene a cerut, miercuri, statelor membre sa lanseze campaniile de vaccinare impotriva gripei in acest an mai devreme pentru a reduce riscul de aparitie simultana a focarelor de gripa si de COVID-19 in toamna.

Comisia Europeana vrea sa previna riscul ca spitalele sa fie din nou coplesite de cresterea numarului pacientilor, asa cum s-a intamplat la apogeul pandemiei COVID-19 in Europa in lunile martie si aprilie.

„Focarele simultane de gripa sezoniera si COVID-19 ar pune o presiune considerabila asupra sistemelor de sanatate”, a spus Comisia, potrivit ziare.com, carec citeaza The New York Times. De asemenea, Comisia a indicat necesitatea cumpararii mai multor doze pentru combaterea gripei si cresterea numarului persoanelor vaccinate. Vaccinarile ar trebui sa inceapa in aceasta luna, spune Comisia, si nu in luna octombrie cand, in mod normal, se initiaza demersurile vaccinarii impotriva gripei.

Adauga un comentariu