Local

Lapte alterat în Iași! Doi ieșeni au cumpărat lapte stricat de la supermarket, dar și din piață! – VIDEO

Publicat: 07 iun. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Lapte alterat în Iași Doi ieșeni au cumpărat lapte stricat de la supermarket dar și din piață  VIDEO
Doi ieșeni au cumpărat lapte, dar au ajuns acasă cu “brânză”

Doi ieșeni au ajuns acasă cu lapte stricat, cumpărat din piață și de la supermarket. Oamenii sunt dezamăgiți, deoarece produsele erau vândute ca fiind proaspete

În weekendul ce a trecut, două persoane din Iași au ajuns acasă cu lapte stricat. Cel care a cumpărat produsul de la magazin, l-a luat de la raionul de reduceri și a verificat termenul de valabilitate. Persoana care a cumpărat de la un om din piața Chirilă, din zona Tătărași, susține că vânzătorul spunea că laptele este muls chiar în dimineața zilei respective.

o sticla de lapte cu termen de valabilitate si lot
Cumpărătorul de la supermarket a verificat data de expirare

Lapte stricat, atât în piață cât și de la supermarket

 o oaă cu lapte alterat care se intinde ca o branza
Femeia care a cumpărat lapte din piață a descoperit că acesta se poate “lungi”

Gheorghe Ion a cumpărat dintr-un supermarket din centrul Iașului o sticlă de lapte, de la un cunoscut brand. Bărbatul susține că produsul a fost cumpărat de la raftul de reduceri, dar că este în termenul de valabilitate. Este cunoscut faptul că la supermarketul cu pricina produsele sunt ținute conform reglementărilor, în frigidere comerciale.

„Pot fi mai multe cauze, există posibilitatea ca produsul să nu fie transportat în condițiile normale. Vom trimite un echipaj la fața locului pentru a face o verificare, vom examina inclusiv lotul produsului. Suntem întotdeauna prompți în legătură cu sesizările pe care le primim”, declară Gabriel Ciobanu, directorul executiv al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Iași.

Cumpărătorul susține că laptele a fost ținut în condiții optime, dar că s-a „brânzit” imediat ce a fost pus la fiert.

„Laptele a fost încălzit și s-a brânzit. Am dat un pic de pe marginea paharului ca să se observe mai bine. Asta se întâmplă dacă este expirat sau dacă nu este transportat/păstrat în condiții optime (frigider)”, transmite Ion Gheorghe.

lapte perisat intr-o lingura
Femeia crede că laptele conține adaosuri neconforme

Laptele de la piață se „lungește”

tarabe cu flori si legume din piata Chirila
Laptele „lungit” a fost achiziționat din piața Chirilă

O femeie din Iași a cumpărat, în aceeași zi, o sticlă de lapte de la un „nene” din piața Chirilă, cartierul Tătărași. Mihaela s-a dus cu laptele acasă și când l-a pus la fiert a observat cum laptele devine un fel de pastă care se lungește. Ieșeanca a mers pe încredere când comerciantul i-a promis că laptele este muls „de dimineață”.

„A spus că e proaspăt, chiar dacă era acru – se brânzește la fiert, dar ăsta conținea ceva, se întindea. Nici nu l-am fiert, numai cât am pus oala pe aragaz la foc mic și când am amestecat se întindea. Cu siguranță avea ceva în el. Nu am pățit niciodată așa ceva. Menționez că eu cumpăr des lapte de la piață”, declară Mihaela, femeia păgubită.

Mihaela dorește să tragă un semnal de alarmă pentru oamenii care cumpără de la comercianții din piețe. Recomandat ar fi ca persoanele care cumpără produse perisabile din piețe să o facă doar de la comercianții ce prezintă autorizație și a căror marfă a fost verificată.

Într-o singură zi, două persoane au ajuns acasă cu lapte stricat, din două surse diferite. Specialiștii recomandă ca persoanele care cumpără din piețe să o facă doar de la sursele verificate, iar cei care găsesc astfel de produse alterate în magazine/supermarketuri sunt rugați să facă sesizare.

Comentarii
  • In piata alexandru se vand produse alterate fara acte fara termen fara provenienta marfa adusa din r moldova fara acte ,peste stricat carne stricate ,oua si lapte stricat ,fructe alterate ,cine sa ii verifice pe acesti speculanti ?

Adauga un comentariu