Postul Paştelui, ca orice alt post, nu permite consumul de carne, lactate şi ouă. Dacă vrei să-l respecţi întru totul sau ai intoleranţă la lactoză, poţi folosi lapte de migdale. Pentru alimentaţia noastră e uşor neobişnuit, dar odată ce l-ai gustat, cu siguranţă, îţi vei dori să-l ai mai mereu în casă. Hai să vedem ce beneficii pentru sănătate are un pahar cu lapte de migdale.
În primul rând, trebuie spus că acest produs poate fi cumpărat din supermarket sau poţi chiar tu să îl prepari. Înlocuieşte cu succes laptele de vacă, are gust bun şi e foarte versatil. Spre exemplu, poţi să îl amesteci cu fulgi de ovăz şi cu fructe de pădure, pentru un mic dejun consistent şi sănătos.
Beneficii pentru sănătate – Lapte de migdale
Iată câteva motive pentru care e bine să consumi lapte de migdale săptămânal:
- are foarte puţine calorii, mai puţine decât laptele de origine animală. Se spune că 100 ml de lapte de migdale conţine numai 30 de calorii. Aşadar, e perfect pentru smoothie-uri şi shake-uri;
- nu conţine lactoză. Acesta e motivul pentru care persoanele cu intoleranţă la lactoză îl pot consuma fără nici o problemă;
- sursa de vitamina A şi E. Acestea sunt bune pentru sănătatea pielii, a părului şi a unghiilor, cu precădere. În plus, încetineşte îmbătrânirea celulelor;
- nu conţine colesterol;
- conţinut ridicat de fibre solubile şi fibre insolubile. Aşadar, reglează tranzitul intestinal, reglează absorbţia zaharului şi protejează pereţii intestinali;
- este foarte uşor de digerat;
- reglează funcţia intestinală mai ales la persoanele care suferă de gastrită.
Cum se prepară laptele de migdale
Iată de ce anume ai nevoie pentru a-ţi prepara lapte de migdale.
Ingrediente:
- 1 cană migdale crude
- 3 căni apă
- zahăr
- sare
Mod de preparare:
Pune migdalele la hidratat pentru câteva ore. Ideal e să le laşi în apă peste noapte. Strecoară-le a doua zi. Pune-le în mixer, împreună cu 3 căni de apă. Amestecă foarte bine timp de 10 minute, mărind viteza pe parcurs. În momentul în care lichidul din blender devine albicios, adaugă puţină sare şi îndulcitorul. Mai mixează 1-2 minute. Strecoară totul cu ajutorul unei pânze de tifon. Zeama obţinută este laptele de migdale.