Prima pagină » Local » Lăsat să meargă acasă, după ce a fost acuzat de tentativă de omor! Judecătorii au respins propunerea de arestare preventivă!
Lăsat să meargă acasă, după ce a fost acuzat de tentativă de omor! Judecătorii au respins propunerea de arestare preventivă!

Lăsat să meargă acasă, după ce a fost acuzat de tentativă de omor! Judecătorii au respins propunerea de arestare preventivă!

15 nov. 2019, 04:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un individ este cercetat pentru tentativă la omor. Incidentul dintre el și un cunoscut a izbucnit pe fondul consumului de alcool. Procurorii spun că individul a pus mâna pe un par și l-a „frăgezit” bine pe prietenul de pahar.

Un individ acuzat de o faptă extrem de gravă a fost lăsat să stea acasă de către magistrații ieșeni. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au respins propunerea de arestare preventivă formulată de procurori pe numele lui Mihai Ciprian Măirean (32 de ani).

„Instanța respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași, de luare a măsurii arestării preventive față de inculpatul Măirean Mihai Ciprian. Ia față de inculpat, în prezent aflat în Arestul IPJ Iași, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă la omor, măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o durată de 29 de zile”, au menționat magistrații ieșeni.

Totuși, măsura a fost contestată de către procurori, urmând ca instanța superioară să decidă cu privire la individ.

Scandal, pe fondul consumului de alcool

Anchetatorii ieșeni au precizat că, pe data de 9 noiembrie 2019, Mihai Măirean s-a întâlnit cu un cunoscut în satul și comuna Prisăcani. Cei doi s-au apucat de băut, iar, la un moment dat, s-au luat la ceartă din senin.

„Pe fondul consumului de alcool, a izbucnit un conflict spontan între suspect și victimă. În acel moment, suspectul a pus mâna pe un par cu o lungime de aproximativ doi metri și o lățime de șapte centimetri și a lovit victima. Potrivit datelor care reies din anchetă, victima a suferit multiple leziuni, printre care lacerări splenice și hepatice, precum și o perforație intestinală”, a declarat ieri Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

La scurt timp, autoritățile au fost anunțate despre producerea incidentului printr-un telefon la numărul unic pentru apeluri de urgență 112. La fața locului s-a deplasat un echipaj medical, care a preluat victima și a transportat-o de urgență la spital.
Medicii care s-au ocupat de acordarea îngrijirilor au concluzionat că viața victimei a fost pusă în pericol. Astfel, polițiștii au dispus reținerea suspectului pentru 24 de ore, iar, mai apoi, procurorii au cerut arestarea sa preventivă. Numai că judecătorii Tribunalului Iași au respins propunerea, dispunând ca suspectul să fie plasat în arest la domiciliu, mai exact la o fermă din satul Prisăcani, unde locuiește fără forme legale.
Pe de altă parte, procurorii ieșeni au cerut aseară Tribunalului Județean să dispună arestare unui alt individ cercetat pentru tentativă de omor.

„Instanța admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași și dispune arestarea preventivă a inculpatului Condur Marian, reținut pentru tentativă de omor, pentru 30 de zile”, au precizat judecătorii.

Decizia poate fi contestată. Anchetatorii au dispus recent reținerea lui Marian Condur, după ce acesta ar fi încercat să ucidă o persoană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
25 iulie 2024
25 iulie 2024