Sport

Lazio Roma plătește 10 milioane de euro pentru transferul lui Ianis Hagi. Românul i-a fost preferat lui Mario Gotze

Publicat: 05 mai 2020

Ianis Hagi este aproape de a prinde transferul carierei și de a reveni în Serie A. Conform cotidianului „Gazzetta dello Sport”, citat de site-ul Tuttomercatoweb.com, interesul lui Lazio pentru Ianis Hagi este cât se poate de real, iar oficialii grupării de pe Stadio Olimpico vor încerca să perfecteze transferul în vară, după ce românul va reveni la Genk.
Împrumutat la Rangers în partea a doua a acestui sezon, internaționalul român ar urma să revină la Genk, susțin italienii, care avansează și o sumă de transfer pentru mutarea lui Ianis Hagi în Serie A. Evoluțiile bune avute de Ianis Hagi în tricoul lui Rangers îi fac pe belgieni să creadă că pot obține mai mult de cinci milioane de euro, atât cât ar fi trebuit să plătească Rangers pentru transferul definitiv, astfel că sunt deciși să îi solicite lui Lazio nu mai puțin de zece milioane de euro.

Ianis Hagi, preferat lui Mario Gotze

Tuttomercato îl aseamănă pe Ianis Hagi cu campionul mondial Mario Gotze. Aflat pe o pantă descedentă a carierei, mijlocașul ofensiv de 27 de ani își va încheia contractul cu Borussia Dortmund în această vară și a anunțat că vrea să schimbe campionatul. Fotbalistul german s-a aflat și pe lista lui Lazio, care a renunțat, în cele din urmă, la transfer, scriu italienii, care mai notează că „pista pentru Ianis Hagi, fotbalist care amintește de Mario Gotze, rămâne valabilă”.

3 goluri și două pase decisive a strâns Ianis Hagi în tricoul lui Rangers, în 12 apariții în toate competițiile.
4,5 milioane de euro este cota românului, conform Transfermarkt.de
10 selecții are Ianis Hagi la prima reprezentativă a României

Transferul lui Ianis Hagi este pus în pericol de criză

Duminică, Ross Wilson, director sportiv al actualei echipe a lui Ianis Hagi, Rangers FC, a vorbit deschis despre situația românului, care poate fi achiziționat definitiv de la Genk pentru cinci milioane de euro. Cu toate că a fost impresionat de evoluțiile lui Ianis Hagi, oficialul vicecampioanei Scoției a dezvăluit că transferul definitiv stă sub semnul întrebării din cauza crizei provocate de pandemia de coronavirus.

„Ar putea efectele financiare ale acestui virus să aibă un impact asupra transferurului său? Posibil. O altă necunoscută e când se va deschide perioada de transferuri”, a declarat directorul sportiv al lui Rangers, Ross Wilson, potrivit Daily Record.

„Ianis a impresionat de când a ajuns la noi. Suntem mereu în contact cu el, atât eu, cât și antrenorii. Suntem foarte mulțumiți de el și avem o opțiune să-l transferăm. De asemenea, avem o relație foarte bună cu el, cu agentul și tatăl său. Și-a găsit un loc la Rangers, unde se simte iubit”, a continuat oficialul lui Rangers.

Ianis Hagi, aproape de revenirea în Serie A

Ianis Hagi ar urma astfel să revină în Serie A, la doi ani și jumătate de la plecarea de la Fiorentina. Într-un an și jumătate petrecut pe Artemio Franchi, românul a jucat doar două meciuri, ambele din postura de rezervă, iar tatăl său l-a răscumpărat în ianuarie 2018. Revenit la Viitorul, Ianis Hagi a impresionat atât în Liga 1, cât și la naționala de tineret, iar în vara anului 2019 Genk a câștigat o luptă acerbă cu Spartak Moscova. Românul nu s-a adaptat, însă, în Belgia, iar în iarnă a fost împrumutat la Rangers

Adauga un comentariu