Prima pagină » Sanatate » Remedii naturiste » Leacuri băbești pentru tuse. Trei remedii care au efect

Leacuri băbești pentru tuse. Trei remedii care au efect

26 feb. 2021, 13:02,
în Sanatate

De câte ori nu te-ai întrebat dacă leacurile băbești despre care ți-au vorbit părinții și bunicii chiar au efect. Leacurile băbești sunt mai mult sau mai puțin rețete naturiste prin care se tratează anumite afecțiuni. Prin folosirea acestora, organismul este ajutat să lupte împotriva microbilor sau a durerilor. Astfel de leacuri băbești există pentru răceli, gripe sau dureri de oase, stomac și nu numai.

Sunt câteva leacuri băbești pentru tuse cu care sunt de acord și medicii și pe care le folosesc chiar și ei. Sunt specialiști în domeniul naturist care susțin chiar că aceste remedii pot fi mai utile decât anumite medicamente.

Cum te scapă de tuse ceapa

Folosirea foilor de ceapă în cazul răcelilor sau a gripelor nu este tocmai nouă. În trecut, se spunea că foile de ceapă au capacitatea să absoarbă „aerul nociv” și erau folosite chiar și în cazul ciumei bubonice.

Pentru tuse, ceapa este recomandată în infuzie alături de alte plante sau chiar în formă simplă.

Băuturile calde şi chiar și supa au efecte asupra căilor nazale, curățându-le. Ceapa conţine un polifenol numit quercetină, care reduce riscul de apariţie a infecţiilor. Acest fapt a fost demonstrate științific de cercetătorii americani.

Quercetina are un rol important în accelerarea sistemului imunitar, dar şi pentru proprietăţile sale antiinflamatorii şi antivirale. În momentul în care virusul ajunge în corp, se produce inflamaţia la nivelul membranei de legătură dintre nas şi gât, potirvit cercetătorilor de la Universitatea „Rochester Medical Center“.

În plus, ceapa este bogată în vitamina C, aceasta având un un rol important în funcţionarea sistemului imunitar, potrivit Institutul Naţional de Sănătate.

Rețetă pe bază de podbal și patlagină

Frunzele de patlagină sunt cunoscute pentru proprietatile lor emoliente, antiinflamatoare și antimicrobiene.

Folosirea acestor frunze pentru ameliorarea tusei a fost demonstrată științific de către cercetătorii britanici. Astfel, frunzele de patlagină pot fi folosite în obținerea unui macerat în care se mai pune zahăr și frunze de podbal. După ce este ținut 20 de zile la macerat, acest amestec se poate administra de trei ori pe zi, câte o linguriță.

Efectele acestui remediu naturist se produce atât în cazul laringitelor și faringitelor, dar și în cazul unor răceli minoire. Frunzele de patlagină se pot consuma și sub formă de pulbere, ca infuzie sau ca sirop.

Beneficiile florilor de tei

Un alt leac băbesc pentru tuse de care cu siguranță ai auzit este ceaiul de tei.

Studiile au reliefat faptul că utilizarea unei infuzii din flori de tei are un efect benefic în cazul tusei convulsive si al gripei. Ceaiul de tei stimulează transpirația și astfel ajută organismul la scăderea temeperaturii. Mai mult de atât, cercetătorii au demonstrate că florile de tei au efect calmant și ajută la eliminarea secrețiilor bronșice.

Folosirea florilor de tei alături de mușețel și mentă ajută digestia și tonifică mucoasa gastrică, atât de afectată în cazul răcelilor.

O altă utilizare a ceaiului de tei este cea în amestec cu bicarbonatul de sodiu. Aceasta paote fi folosită pentru gargară și poate trata cu succes amigdalele inflamate și tusea convulsivă. De interes  este li folsoirea ceaiului de tei ca efect sedativ datorita substanțelor active conținute de florile de tei, ceea ce ajută la calmarea iritațiilor produse de tuse, dar și la combaterea tulburărilor de somn.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
14 decembrie 2024
14 decembrie 2024