National

Leacuri bătrânești pentru transpirație. Cum poți scăpa de această problemă jenantă

Publicat: 08 sept. 2021
Barbat transpirat la subrat
Leacuri bătrânești pentru transpirație abundentă

Din ce în ce mai multă lume care se confruntă cu această problemă jenantă caută leacuri bătrânești pentru transpirație care dau rezultate. Transpirația excesivă este cunoscută sub numele de hiperhidroză. Aceasta afecțiune se manifestă prin secreția abundentă a glandelor sudoripare.

Aproximativ 2,8 din populație se confruntă cu această problemă jenantă.

Leacuri bătrânești pentru transpirație abundentă

Transpirația excesivă poate fi cauzată de dereglări hormonale, obezitate, fumat, alimentație necorespunzătoare sau stres. Cea mai frecventă hiperhidroză este cea din zona palmelor, a tălpilor sau a feței. În general, aceasta se manifestă în perioada pubertății.

Hiperhidroza generalizată are ca și cauză natura endocrină. Aceasta poate să apară la menopauză, în cazul persoanelor obeze,  în cazul celor cu tulburări nervoase și uneori ca reacție la anumite medicamente.

În acest caz, transpirația este excesivă și se manifestă pe toată suprafața corpului. Cum ne putem însă feri de această problemă?

Mai jos vă prezentam câteva leacuri bătrânești pentru transpirație excesivă.

1. Amestecul de plante

O primă variantă care vă poate veni în ajutorul este consumul unei căni pe zi de infuzie din următorul amestec: salvie, coada-calului și crețișoară. Ceaiul se consumă de preferință dimineața, înainte de masă.

Alte plante ce pot fi combinate pentru a scăpa de transpirație sunt frunzele de stejar și cele de mesteacăn. Din această infuzie se consumă două căni pe zi, dimineața și seara.

2. Tamponările locale

Pentru a reuși să scăpați de mirosul neplăcut al transpirației, trebuie să scăpați de bacteriile care produc acest miros. Pentru asta sunt recomandate tamponările locale cu suc de lămâie, oțet de mere sau bicarbonat de sodiu diluat în puțină apă.

Un exemplu în acest caz ar fi tamponarea dimineața și seara în regiunile axilelor cu o soluție obținută din 2 linguri bicarbonat la 100 ml apă și se menține tratamentul minim o săptămână.

3. Ceaiurile

Un ceai simplu de salvie este recomandat pentru combatarea hiperhidrozei. Dimineața, pe stomacul gol, se consumă timp de o lună de zile ceaiul de mentă.

4. Uleiul de levănțică

În apa de baie se adaugă ulei de levănțică și se fac spălaturi în zonele afectate timp de 15-20 de minute.

Tratamente naturiste pentru transpirație

Printre tratamentele naturiste recomandate pentru transpirație abundentă se recomandă infuzia cu ceai negru.

Prepară o infuzie super-concentrată de ceai negru și, în loc s-o bei, las-

o să se răcească, înmoaie o cârpă curată în ea și aplică compresa 5 minute la fiecare subraț. Fă asta în fiecare noapte, timp de 2 săptămâni, și acidul tanic din ceai va reduce permanent producția de transpirație .

Un altă variantă este folosirea bicarbonatului de sodiu. Pentru asta trebuie să aplicați bicarbonatul pe zonele cu probleme imediat după ce ați ieșit din duș.

Acesta are un efect răcoritor și cu toate că nu împiedică transpirația, neutralizează acizii care dau mirosul neplăcut.

Adauga un comentariu