Lifestyle

Leacuri bătrânești pentru transpirație. Cum să scapi de ea în mod eficient și ieftin

Publicat: 11 mai 2021
Leacuri bătrânești pentru transpirație. Cum să scapi de ea în mod eficient și ieftin
Leacuri batranesti pentru transpiratie sunt eficiente si ieftine

Transpirația excesivă aduce multă frustrare. Vara, problema se agravează de multe ori. Îmbraci un tricou elegant, o cămașă, rochie și petele de transpirație apar imediat. În continuarea învățăm cum să reducem transpirația cu ajutorul leacurilor bătrânești.

Transpirația este o senzație destul de neplăcută care reduce semnificativ calitatea vieții. La urma urmei, aceasta este o reacție a corpului care reglează schimbul de căldură, nu poate fi oprită deodată. Dar transpirația crescută poate fi un simptom al unei boli grave.

Înainte de a încerca leacurile bătrânești pentru transpirație ar trebuii să consultați un medic. Transpirația crescuta este de multe ori un simptom al unei boli mai grave. În acest fel se manifesta bolile glandei tiroide, hipofizei, tulburări ale sistemului nervos (neurastenie, distonie vegetativă) și metabolism, tuberculoză, unele boli oncologice și infecțioase și diabetul.

Dar se întâmplă că transpirația excesivă să fie doar o caracteristică a corpului. De regulă, palmele, axilele și picioarele sunt afectate. Transpirația locala, de regulă, nu reprezintă o amenințare directă pentru sănătate, dar provoacă multe inconveniente în viața de zi cu zi. În plus, transpirația abundentă contribuie la dezvoltarea bolilor de piele, în special a infecțiilor fungice ale picioarelor și a dermatitei.

Cum să lupți cu transpirația în exces

Există modalități eficiente de a face față transpirației. Iată 5 reguli simple:

  1. Duș. Trebuie administrat de cel puțin 2 ori pe zi, mai ales după diverse activități fizice, situații stresante.
  2. Mâncare. Eliminați alimentele picante, condimentate și foarte sărate din dieta zilnică, deoarece consumul lor crește transpirația. De asemenea, trebuie evitate cafeaua și alcoolul.
  3. Îmbrăcămintea. Încercați să purtați haine numai din țesături naturale, deoarece cele sinteticele provoacă multă transpirație la oameni și chiar păstrează un miros puternic de transpirație pentru o lungă perioadă de timp.
  4. Vitamine. Este bine să luați agenți fortifianți – preparate de fier, calciu, fosfor, valeriană, multivitamine, ceaiuri de plante. Rețineți că ceaiurile nu trebuie să conțînă zahăr.
  5. Deodorante și antitranspirante. Ele înlătură mirosul produs de bacterii și reduc activitatea glandelor sudoripare. Pe lângă deodorante, poți folosi creme și pulberi speciale care au același efect.

Leacuri bătrânești pentru transpirație

Tratamentul transpirației cu leacuri bătrânești nu necesită costuri mari, dar în același timp sunt destul de eficiente.

  • Pentru transpirația generală a corpului, menta vă va ajuta. Se toarnă o lingură de mentă într-un pahar de apă clocotită, se lasă treizeci de minute, apoi se scurge. Cu infuzia rezultată se șterge zonele cu probleme.
  • Puteți pregăti o infuzie de mușețel (6 linguri de flori mărunțite, se toarnă 2 litri de apă clocotită, se lasă o oră), se adaugă 2 linguri de bicarbonat de sodiu. Folosiți o soluția pentru a șterge pielea în zone cu transpirații abundente.
  • Un leac bătrânesc pentru transpirație eficient este o compresă rece (15 -18 grade). Ajută la închiderea porilor, reducerea sebumului și transpirației. Ar trebui aplicat timp de cinci până la zece minute.

Pentru transpirația de la subsori un leac bătrânesc eficient este o infuzie de plante cu alcool. Coada de cal infuzata cu alcool (1:10), tinctura de frunze de nuc cu alcool (1:10). Înainte de utilizare, diluați cu apă fiartă într-un raport de 1: 1 sau 1: 2, ștergeți pielea de 1-2 ori pe zi.

În caz de urgență strică să aveți la dumneavoastră o lămâie și un pachet de șervețele umede. Înainte de un eveniment (un examen, o întâlnire), ștergeți-vă pielea de la subsori cu un șervețel umed, apoi cu o felie de lămâie și puteți uita de mirosul de transpirație și de cercurile urâte de pe haine pentru o vreme.
Adauga un comentariu