Lifestyle

Leacuri bătrânești pentru afte. Cum scăpăm de ele cu tratamente naturiste

Publicat: 23 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Leacuri bătrânești pentru afte. Cum scăpăm de ele cu tratamente naturiste
Leacurile batranesti sunt foarte eficiente impotriva aftelor bucale

O ciupercă din familia candida se poate infiltra în mucoasa gurii , ceea ce provoacă o boală numită candidoză sau aftă . Odată cu aceasta boală pot apărea plăci albe pe limbă și suprafața interioară a obrajilor. Când periați limba, aftele pot provoca durere și chiar sângerări ușoare. Fără tratament, aftele se poate răspândi în alte părți ale gurii, cum ar fi partea din spate a gâtului, amigdalelor și gingiilor. Tratamentele bătrânești pentru afte sunt recomandate atunci când boala este încă în faza incipientă. Nu strica să consultați și un medic specialist, chiar dacă ai început să tratezi aftele cu leacuri bătrânești.

Deși nimeni nu este imun la afte, este mai frecvent la persoanele imunocompromise, cei care port protezele dentare, la pacienții care iau corticosteroizi și la copii. De asemenea, aftele apare la persoanele supuse chimioterapiei sau radioterapiei și la fumători.

Motive pentru apariția aftelor

O serie de factori bine definiți contribuie la apariția aftelor în cavitatea bucală. Cauzele bolii pot fi atât o slăbire a sistemului imunitar (cauzată de boli sau utilizarea anumitor medicamente), cât și aportul de antibiotice, în care se modifică echilibrul microbian natural din corpul uman.

În circumstanțe normale, sistemul imunitar luptă împotriva virușilor și bacteriilor periculoase pentru oameni, dar cu imunitate slăbită, această luptă devine mai puțin eficientă, ceea ce permite multiplicarea ciupercii care determină candidoză orală.

Infecțiile fungice, diabetul, majoritatea formelor de cancer, HIV / SIDA – toate aceste boli slăbesc corpul și îl fac mai vulnerabil la aftele orale.

Simptome ale aftelor

Simptomele depind de tipul și localizarea procesului inflamator. Cel mai adesea, aftele apar pe interiorul obrajilor și buzelor, pe limbă, și în zona amigdalelor, se formează roșeață, umflături și răni, însoțite de mâncărime și durere.

În majoritatea cazurilor, stomatita este ușoară și fără complicații. Copiii pot dezvolta febră, anxietate și lacrimă, refuză să mănânce și nu dorm bine.

Leacuri bătrânești pentru afte

Leacuri bătrânești pentru afte au multe avantaje: sunt accesibile, eficiente și nu au efecte secundare dacă nu există contraindicații pentru un anumit produs.

În plus, leacurile bătrânești pentru afte sunt potrivite atât pentru copii, cât și pentru adulți. Dar, pentru a obține rezultate pozitive, este important să respectați regularitatea procedurilor și să monitorizați cu atenție curățenia dinților și a gingiilor. De asemenea, un factor semnificativ în tratamentul aftelor este eliminarea alimentelor care irită mucoasa bucală. Acestea includ alimente afumate, picante, sărate și acre.

Dulciurile, fursecurile și alte produse care conțin zahăr ar trebui, de asemenea, să fie excluse din dieta, deoarece zahărul formează o floră favorabilă reproducerii microorganismelor dăunătoare.

Este recomandat să urmați o dietă echilibrată, să consumați o mulțime de fructe și legume proaspete pentru a întări sistemul imunitar al organismului.

Apă sărată

Un leac bătrânesc pentru afte și foarte eficient este apa sărată. Acest leac bătrânesc este recomandat chiar și de medicii stomatologi. Exceptând gustul neplăcut, acest tratament este foarte eficient. Însă, în cazul în care nu funcţionează, înseamnă că nu ai folosit cantitatea necesară de sare.

Tratează aftele bucale cu bicarbonat de sodiu

La fel ca în cazul amestecului de apă cu sare, bicarbonatul de sodiu poate înlocui sarea pentru realizarea clătirii în cazul aftelor bucale. Acesta este foarte eficient în tratarea şi ameliorarea simptomelor afecţiunilor cavităţii bucale.

Clăteşte gura cu apă oxigenată

Medicii recomandă clătirea cu peroxid de hidrogen pentru a trata rănile şi aftele bucale, aceasta fiind soluţia cea mai bună, întrucât are efecte imediate şi nu creează neplăceri că în cazul amestecului cu sare care are un gust neplăcut.

Oțetul de mere te poate ajuta în lupta cu aftele

Oțetul de mere poate să te ajute la tratarea aftelor în timp ce restabilește nivelul natural al pH-ului în gură. Din caza că oțetul de mere are un gust destul de puternic, poate fi diluat cu apa. Recomandat este nu înghiți prea mult oțet. Aceasta rețetă este eficientă și pentru respirația urat mirositoare. Deoarece un echilibru scăzut al pH-ului poate duce adesea la halitoză (respirație urât mirositoare), o clătire cu cidru de mere poate rezolva două probleme simultan.

Adauga un comentariu