Prima pagină » WoW! » Sanatate si frumusete » Leacuri naturiste anti durere de cap. Ce să faci când ai migrenă

Leacuri naturiste anti durere de cap. Ce să faci când ai migrenă

08 iul. 2021, 14:29,
în WoW!

Stresul, lipsa somnului, grijile cotidiene şi nu numai ne provoacă adesea durere de cap. Cum ne tratăm? Luând medicamente din farmacie, la un moment dat nu-şi vor mai face efectul. Dimpotrivă, vor încărca ficatul. Haideţi să vedem astăzi câteva leacuri naturiste pentru a scăpa de o durere de cap.

Atenţie însă! Dacă durerea persistă, este deasă sau chiar foarte deasă şi creşte în intensitate, atunci mergi la un control la neurolog. Discută mai întâi cu medicul de familie. E posibil să ai nevoie de un psiholog înainte de un neurolog. Totul depinde de probleme sau grijile pe care le ai. Haideţi să vedem ce leacuri naturiste avem la dispoziţie pentru a trata o durere de cap sau migrenă cât mai eficient.

Durere de cap? Iată lista cu leacuri naturiste

Fă o plimbare în aer liber. Dacă lucrezi din faţa calculatorului şi petreci multe ori pe zi uitându-te în ecran, ai nevoie să faci puţină mişcare. Astfel, celulele se vor oxigena mai bine. Poţi chiar să stai câteva minute pe o bancă. Plimbarea este eficientă mai ales iarna, când aerul e mai tare şi mai proaspăt.

Pune-ţi o compresă rece la tâmple. Pune atât pe tâmple, cât şi pe spatele gâtului. Relaxează musculatura şi diminuează durerea.

Fă dus sau baie. Ambele te relaxează şi te eliberează de stres. Dacă vrei să faci baie, pune în apă ulei esenţial de lavandă. Te va ajuta şi să ai un somn odihnitor.

Masează-ţi scalpul. Insistă pe zona dureroasă. Ideal ar fi ca cineva să ţi-l facă.

Dormi. Dacă timpul îţi permite, trage draperiile pe fereastră şi încearcă să dormi o oră. Te vei odihni şi, poate, vei scăpa şi de durerea de cap.

Remedii naturiste împotriva durerii de cap

Când te deranjează durerea de cap ai la dispoziţie şi reflexoterapia şi acupunctura. Bineînţeles, şi plantele sunt un excelent adjuvant. Spre exemplu, ghimbirul nu doar că da gust mâncărurilor sau aromează ceaiul, dar ţine la distanţă şi durerea de cap. În cazul durerii de cap de la copii foloseşte ceai din frunze de roiniţa.

Remedii din natură

Alte remedii la dispoziţie:

  • ginko biloba. Se poate lua şi preventiv. Acesta are rol de a corecta tulburările circulatorii (din cauza lor pot apărea durerile de cap);
  • roiniţa e un tonic cerebral. Se poate administra sublingual, macerat la rece ori sub formă de pulbere. Dacă micuţul tău are vărsături, febră şi durere de cap, roiniţa îl va ajuta să se simtă mult mai bine;
  • guarana. E o plantă de la tropice, cu rol de vasoconstrictor. Are o cantitate mică de cafeină într-o formă naturală, ce lupta împotriva durerilor de cap;
  • pulbere făcută din flori de lavandă. Se poate lua ca atare, sublingual. Ai nevoie de o lingură pe zi sau ori de câte ori apare o durere de cap;
  • ulei esenţial de lavandă. Masează-ţi tâmplele cu el;
  • răsfață-te cu ceva dulce. Ia o pauză și gustă niște gogoși, spre exemplu, sau niște clătite.

Tipuri de durere de cap

Dacă simţi durere în spatele ochilor, e bine să mergi la un consult oftalmologic. E posibil să ai ochii obosiţi. În acelaşi timp însă, s-a putea să fie nevoie să porţi ochelari de vedere.

Durerea care apare deasupra capului anunţa prezenţa sinuziteti. La fel, mergi la medic pentru a primi tratament de specialitate.

„Durerile de cap care se situează constant la nivelul ochilor şi uşor către frunte, către tâmple sunt dureri care însoţesc afecţiunile biliare”, explică Cristina Bălănescu, medic primar de medicină generală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 ianuarie 2025
18 ianuarie 2025