Sanatate

Leacuri pentru balonare și constipație. Cele mai bune remedii naturiste

Publicat: 06 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Leacuri pentru balonare și constipație. Cele mai bune remedii naturiste
Leacurile pentru balonare și constipație cel mai des întâlnite sunt cele bazate pe legume

În cazul în care ai exagerat la masă cu multe alimente grase, există în această situație riscul apariției unu idisconfort la nivelul stomacului și intestinului. Dar nu trebuie să-ți griji deoarece există multe leacuri pentru balonare și constipație.

Balonarea reprezintă o creștere a nivelului de gaz din stomac, care de la 100-200 ml de gaz poate crește până la 65 % după o maso copioasă.

Mai grav, constipaţia este caracterizată de scaune rare, care pot fi dureroase sau dificile, însoţite de dureri abdominale, dureri de spate şi balonare. Aceasta se manifestă în momentul în care colonul absoarbe o cantitate prea mare de apă sau dacă contracţiile musculare de la nivelul colonului sunt lente, determinând trecerea lentă a scaunului prin colon.

Cauzele apariției constipației sunt de obicei mesele cu un conținut scăzut de fibre, sedentarismul, sarcina, vârsta avansată, anumite medicamente, abuzul de laxative, ignorarea necesităţii de a elimina scaunul, deshidratarea, diferite afecţiuni şi disfuncţii ale colonului, rectului şi intestinelor.

Leacuri pentru balonare și constipație: Efecte miraculoase ale unor legume

Leacurile pentru balonare și constipație cel mai des întâlnite sunt cele bazate pe legume. Astfel, o alimentaţie adecvată poate rezolva problema constipației și balonării.

Varza murată este unul dintre cele mai des întâlnite leacuri pentru tartarea constipației și balonării. Datorită conţinutului de fibre alimentare şi minerale, varza murată îmbunătăţeşte digestia proteinelor şi a grăsimilor.

Leguminoasele incluse în mesele zilnice ajută la eliminarea problemelor legate de balonare și constipație. Leguminaosele sunt cultivate cu scopuri alimentare pentru boabe sau păstăi. Cele mai cunoscute leguminoase fac parte mazărea, fasolea uscată și lintea.

Spanacul poate fi consumat proaspăt sau gătit și ajutp la curăţarea întreg tractul digestiv. Sucul de spanac previne sau chiar tratează constipaţia cronică.

Fulgii de ovăz favorizează tranzitul intestinal, fiind bogaţi în fibre şi amestecaţi cu puţină apă funcţionează ca un veritabil burete intestinal.

Fructe care elimină constipația și baloanarea

Alte leacuri pentru balonare și constipație sunt cele bazate pe fructe.

Perele conțin fibre acre contribuie la eliminarea reziduurilor din colon. Portocalele asigură o bună funcţionare a colonului, iar sucul ajută la curăţarea intestinelor, stimulează imunitatea şi are efecte revigorante asupra organismului.

Curmalele şi smochinele auun rol important în reglarea digestiei, efectele văzându-se la 24 de ore de la consumarea lor.

Cu rol preventive se poate consuma dimineața papaya, pe stomacul gol, aceasta previnind constipaţia. La fel, o linguriță de lime stoarsă în apă călduţă și băută pe stomacul gol previne constipaţia şi îţi îmbunătăţeşte tonusul.

Ceaiuri care te ajută să scapi de constipație și balonare

Ceaiul de mentă este unul dintre remediile naturiste pentru constipație și balonare datorită proprietăților antioxidante și antibacteriene ale mentei. Ceaiul de mentă are efect liniștitor și ajută la relaxarea stomacului în timp ce se deplasează scaunul prin intestine.

O altă plantă din care se face ceai ce a ajută la eliminarea constipației este mușețelul. Acesta calmează mușchii din intestine și accelereazăa timpul dintre o masă și o mișcare intestinală.

Pătrunjelul poate ajuta la scăderea constipației ușoare pentru o reacție eficientă asupra respirației urât mirositoare sau flatulenței, poți mesteca frunzele sau tulpinile.

Adauga un comentariu