Actualitate

Lecții de machiaj pentru majorat. Cum să strălucești în seara cea mare

Publicat: 09 dec. 2021
Lecții de machiaj
Un machiaj reușit ne face să ne simțim mai încrezătoare

Luând lecții de machiaj vei arăta impecabil la majorat și alte evenimente importante. De asemenea, în viața de zi cu zi, te vei simți mai frumoasă și încrezătoare în forțele proprii. Este important ca profesorul să fie un make-up artist profesionist. Numai așa vei afla toate informațiile necesare pentru o carieră de succes.

Pentru machiajul de majorat nu există reguli. Totul depinde de preferințele tale. Atunci când alegi culorile, ține cont de vestimentație, trăsăturile feței și locul unde se desfășoară petrecerea. De exemplu, pentru ochii verzi poți alege culori ca mov, cărmiziu și negru. Pe internet există numeroase tutoriale, deci nu este obligatoriu să apelezi la serviciile unui specialist.

De ce să iei lecții de machiaj

Cursurile de machiaj îți oferă posibilitatea de a  învăța secretele profesioniștilor. Acest lucru este foarte important, mai ales dacă îți dorești să lucrezi ca make-up artist. În timpul cursului vei învăța să realizezi diferite stiluri de machiaj, să pui în valoare trăsăturile frumoase ale feței, dar și să ascunzi micile defecte.  În funcție de experiența pe care o ai în domeniu, cursurile se împart în mai multe categorii: începători, avansați și pro.

Pentru a fi un make-up artist de top,  la aceste cursuri vei utiliza doar produse profesionale. Astfel, te vei familiariza cu brand-urile existente pe piață. Pe toată durata cursului, produsele profesionale îți sunt oferite gratuit.  Este foarte important să alegi un curs de make-up acreditat de Ministerul Educației. Dacă ai un certificat îți va fi mai ușor să te angajezi sau să îți deschizi propriul salon.

Fiecare zi de curs este împărțită în două: partea teoretică și practică. În partea teoretică, profesorul îți va explica cum să realizezi un anumit tip de machiaj (pentru ochi căprui, de exemplu). Apoi, în partea practică, vei recreea acel stil de machiaj pe un model. Chiar și un machiaj simplu, realizat corect, ne crește stima de sine și ne face să ne simțim mai încrezătoare în forțele proprii. Tarifele diferă, în funcție de organizatori. Astfel, prețul poate ajunge până la 5.000 de lei.

 Cum realizezi un machiaj pentru majorat

În primul rând, îngrijirea tenului este foarte importantă. Pentru a arăta perfect la petrecere, după alegerea coafurii potrivite, trebuie mai întâi să îți cunoști tipul de ten. După aceea, îți va fi mai ușor să alegi produsele de îngrijire potrivite pentru tine.

Apoi, alegem stilul și culorile machiajului în funcție de locul unde are loc petrecerea. Pentru o petrecere la club, seara, poți opta pentru un machiaj strident, chiar ușor excentric. Ar fi indicat să încerci să eviți să folosești prea multe culori. Altfel, riști ca machiajul să aibă un aspect prea încărcat. Cu toate acestea, nu există un stil de machiaj special pentru majorat. Serviciile de make-up sunt personalizate în funcție de gusturile fiecăreia.

Înainte de toate, realizăm machiajul ochilor. În primul rând, trebuie să aplicăm o bază de machiaj și să alegem culorile care ne scot în evidență ochii. De exemplu, dacă ai ochii verzi poți opta pentru fard cărămiziu pe pliu, negru pe pleoapă și glitter mov în colțul intern al ochiului. Pentru un look complet, pigmentul trebuie aplicat și în partea de jos a ochilor. La final, trasăm conturul ochilor cu tuș pe pleoapa superioară, iar pe partea de jos, cu fard negru. După preferințe, poți adăuga și gene false.

După ochi,  ne vom ocupa de sprîncene, care trebuie aranjate și conturate. Dacă nu ai avut timp să îți pensezi sprâncenele, nu trebuie să îți faci griji, pentru că sprâncenele naturale au revenit la modă. În final, după ce hidratăm tenul, aplicăm fondul de ten cu un burețel special sau o pensulă moale. Vom retușa micile defecte folosind concealer și countouring, și suntem gata de petrecere.

Cu ajutorul unor lecții de machiaj vei străluci la petrecerea de majorat, iar clientele tale se vor simți ca niște regine.
Adauga un comentariu