Stiri si curiozitati

Machiaj de zi ochi căprui: Reguli care te vor ajuta să ai un look perfect!

Publicat: 08 dec. 2021
femeie care se machiaza
Cele mai în vogă culori pentru machiajul de zi sunt nuanțele de maro

Ochii căprui sunt foarte expresivi și fără machiaj, însă pentru a accentua frumusețea acestora tot mai multe tinere aplică machiaj de zi pentru ochi căprui. De cele mai multe ori, tinerele optează pentru efectuarea unui machiaj folosind culori închise.

Cele mai în vogă culori pentru machiajul de zi sunt nuanțele de maro, de asemenea, de o popularitate mare se bucură și culorile pastelate și deschise precum crem, roz pal, piersic sau alb. În cazul în care ai ochi căprui și părul deschis la culoare, poți aplica nuanțe calde de maro, fiind foarte potrivite pentru tinerele care și-au nuanțat părul în blond.

femeie machiata natural
Avantajul ochilor căprui este că i se potrivește aproape orice nuanță de fard

Machiaj de zi ochi căprui: Culori de evitat pentru make-up-ul de zi

Utilizarea unor culori potrivite pentru machiajul ochilor căprui poate face diferența. De obicei, un machiaj de zi pentru ochii căprui este dificil de realizat dacă nu știi ce culori ți se potrivesc. Există situații în care un machiaj neefectuat corect te poate urâți mai mult decât să-ți scoată în evidență trăsăturile frumoase și ochii enigmatici.

Pentru a alege o paletă de farduri potrivită, primul pas este identificarea nuanțelor care îți completează irisul căprui. Avantajul ochilor căprui este că i se potrivește aproape orice nuanță de fard. Norocoasele care au ochii căprui pot opta pentru tonuri mai închise, mate, pigmenți blânzi sau culori atrăgătoare.

Pentru a realiza un machiaj de zi absolut potrivit pentru culoarea ochilor poți folosi culori precum mov, albastru regal, liliac, purpuriu și albastrul cerului. În cazul în care vrei să folosești aceste culori pentru un machiaj de zi este important să nu optezi pentru cele foarte pigmentate sau intense, acestea fiind mai potrivite pentru machiajul de seară.

ochiul machiat a unei femei
Machiajul de zi trebuie să fie unul cât mai natural și simplu

Pentru un machiaj realizat din nuanțe verzi este bine să aplici nuanța de green olive în colțuri, pe partea superioară a pleoapei, și în centru. Această tehnică pentru machiaj cu siguranță îți va scoate în evidență frumoasa culoare a irisului, adăugând și luminozitate ochilor. Acest machiaj este ideal pentru o zi însorită, și atunci când te simți sigură pe tine, hotărâtă să cucerești lumea.

Ochi căprui: Trucuri pentru un machiaj de zi perfect

Machiajul de zi trebuie să fie unul cât mai natural și simplu, de asemenea, acesta nu trebuie să încarce excesiv tenul. Este important să folosești doar culorile potrivite pentru culoarea ochilor tăi. Pentru a reuși să realizezi unul dintre cele mai reușite machiaje pentru zi este bine să nu folosești culoarea fuchsia pe pleoape, care poate crea impresia unui machiaj mult prea strident.

femeie cu ochi caprui machiata natural
Utilizarea unor culori potrivite pentru machiajul ochilor căprui poate face diferența

De asemenea, pentru un machiaj de zi nu sunt tocmai potrivite liniile alungite cu tuș sau folosirea genelor false. Unele tinere recurg la un truc care nu tocmai le înfrumusețează și anume își aplică mai multe straturi de mascara. Acest truc nu face decât să-ți încarce excesiv genele.

Unele domnișoare consideră că folosirea unui machiaj de tip smokey eyes le vor evidenția și accentua privirea și ochii căprui. Nu este o idee prea bună să folosești o tehnică destinată machiajului de seară pentru realizarea unuia de zi. De asemenea, este important să nu folosești în excesiv bronzantul sau pudra iluminatoare.

Aplicarea unui ruj foarte aprins pentru machiajul de zi este cu siguranță o greșeală. Dacă vrei să-ți accentuezi forma buzelor și să le scoți în evidență este mai bine pentru machiajul de zi pentru ochi căprui să aplici un ruj mat în tonuri naturale.

femeie machiata frumos
Există situații în care un machiaj neefectuat corect te poate urâțiAdauga un comentariu