WoW!

Legea pensiilor se modifica! Ce surprize vin pentru pensionari?

Publicat: 09 nov. 2019

Senatorii au la momentul actual in dezbatere un proiect nou de act normativ care va aduce schimbari si va modifica Legea pensiilor din 2019. Acest act arata ca dansatorii sa fie plasati la acelasi nivel ca balerinii si acrobatii, lucru care inseamna sa iasa mai devreme la pensie. In acest context, cei care practica dansuri populare, dansuri moderne sau contemporane, la nivel profesionist, fac acelasi efort fizic pe care il fac si balerinii. De asemenea, consecintele pe planul sanatatii pe care le sufera sunt aceleasi.

„Efortul fizic exagerat poate avea, insa, consecinte dintre cele mai grave. Majoritatea personelor exerseaza un dans de performanta sau balet, au dureri puternice de genunchi, de glezna, sau musculare. Astfel, dansatorul si dansatorul popular trebuie sa beneficieze de aceleasi conditii de pensionare ca si dansatorul de balet pentru ca fiecare persoana care profeseaza cu seriozitate, danseaza, diferenta intre cele 3 tipuri este doar modul de dans invatat si exersat”
Legea pensiilor 2019

La ce varsta va fi pensionarea?
Propunerea din noul act are in vedere modificarea, dar si completarea unui articol din Legea cu numarul 127/2019 care vizeaza sistemul public de pensii. In acest context, se propune urmatoarea formulare la articolul, 50, alineatul 2:

„La varsta de 50 de ani, in cazul persoanelor prevazute la alineatul 1, cu exceptia balerinilor, dansatorilor populari si acrobatilor pentru care varsta de pensionare nu poate fi mai mica de 43 de ani pentru femei si 45 de ani pentru barbati.”loading...

Adauga un comentariu