National

Legea porcului este puternic contestată de țăranii români! O să mergem la supermarket să cumpărăm din Spania, Germania sau Olanda

Publicat: 07 dec. 2021
mai mulți purceluși
Țăranii români sunt nemulțumiți de legea porcului

Legea porcului pare că a stârnit controverse în rândul ţăranilor români care sunt nevoiţi să limiteze numărul de porci din gospodărie la 5. Aceștia au declarat că în cazul în care legea trece vor fi nevoiţi să se ducă la supermarket să cumpere carne de porc din Spania sau Olanda.

Vă aducem aminte faptul că Legea porcului este una iniţiată de UDMR şi susţinută atât de PNL câte și de PSD sau USR. Legea are mai multe prevederi printre care şi cea în care le interzice românilor să crească scroafe.

Legea porcului este puternic contestată de țăranii români

Un sătean care a fost intervievat de către reporterii digi24 a declarat faptul că legea este una aburdă şi că nu vede cum ar face să aibă maxim 5 porci în condiţiile în care o scroafă i-a fătat recent 7 purcei. De altfel, săteanul nu vede cu ochi buni legea şi spune că în acest fel vor fi nevoiţi să cumpere carne adusă, în supermarket, din Germania, Polonia sau Olanda:

Sunt născut-crescut în comună Frăsinet, de meserie operator-însămânțător. Și crescător de animale. Țăran! De la țară… Am o scroafă, chiar acum fată. A fătat deja șapte purcei. Până acum. Cu ea s-ar face opt. După noua lege, ce ar trebui să fac cu diferența de la cinci până la opt? Să-i omor, n-am cum. Să-i arunc, nu mă îndur. Să ne lase să creștem! Că dacă ne interzice reproducția, n-o să mai avem de unde să creștem nu cinci, unul! Pentru că n-o să avem de unde să cumpărăm. Că marii fermieri n-o să ne vândă nouă un purcel, doi, lui tanti Leana sau lui Tanti Gherghina. Și-o să ne facă să ne lipsim de tot. Să mergem la supermarket, să cumpărăm din Spania, din Germania, din Olanda… Sunt proprietar, în curtea mea, să vină să-mi interzică! Să vină să mi-i numere! Deci, nu se poate! Să ne lase-n pace!

 

Legea porcului duce unele prevederi destul de greu de înțeles pentru cei care trăiesc din creșterea porcilor

Prevederii Legii porcului sunt destul de clare iar românii ar putea avea parte de o lovitură mare dată de Senatul României şi de Camera Deputaţilor, dacă legea trece. Așadar, cei care cresc maxim 5 porci sunt nevoiţi să renunţe la obiceiul de a hrăni animalele cu resturi alimentare dar şi să renunţe la deţinerea scroafelor. În ceea ce priveşte cerinţele de biosecutitate pentru exploataţiile non-comerciale (adică pentru maximum cinci porci crescuţi pentru consum propriu), acestea sunt:

a) să nu hrănească porcinele cu resturi alimentare şi/sau cu alte subproduse de origine animală;

b) să deţină porcine în spaţii îngrădite, fără posibilitatea de a veni în contact cu porcinele deţinute din alte exploataţii sau cu porci sălbatici;

c) să îngrijească porcinele astfel încât să nu existe posibilitatea de contact între porcinele din exploataţie şi orice carcasă sau parte de carcasă provenite de la porcii sălbatici – porci vânaţi sau morţi, carne şi subproduse rezultate de la acestea;

continuarea aici

Adauga un comentariu