International

Libanezii au creat o petiţie pentru trecerea sub suveranitatea Franţei

Publicat: 07 aug. 2020
Libanezii au creat o petiţie pentru trecerea sub suveranitatea Franţei
Libanezii au creat o petiţie pentru trecerea sub suveranitatea Franţei

Libanezii au creat o petiţie pentru trecerea sub suveranitatea Franţei. Situaţia gravă cu care se confrunta ţara i-a făcut pe libanezi să creeze o petiţie pentru trecerea sub suveranitatea Franţei. Petiţia este una care a fost semnată de zeci de mii de cetăţeni din Liban.

Libanezii au creat o petiţie pentru trecerea sub suveranitatea Franţei

Liban se confrunta cu o problemă umanitară şi economică. După ce explozia din Beirut a lăsat sute de mii de locuitori fără case, a apărut o petiţie prin care libanezii cer trecerea sub suveranitatea Franţei. Conform informaţiilor apărute în presa occidentală, până la această oră, petiţia a fost semnată de peste 44.000 de oameni. Petiţia este una online. Conform celor care au iniţiat petiţia, Liban a ajuns în situaţia de faţă după ce ţară a fost controlată de o conducere slabă a tuturor politicienilor, dar şi din cauza corupţiei existente la nivel legislativ.

Petiţia îşi doreşte ca ţara să treacă sub mandatt francez pentru următorii ani, 44.000 de oameni fiind de acord cu acest lucru. Petiţia se bucura de un succes imens după ce, în doar o zi de la iniţiere a strâns un număr are de semnatari.

„Oficialii din Liban și-au arătat în mod clar inabilitatea de a conduce țara. Cu un sistem eșuat, corupție, terorism și miliții, țara a ajuns la ultima suflare. (…) Credem că Libanul ar trebui să se întoarcă sub controlul Franței pentru a fi restabilită o guvernare curată și durabilă”, se mai arată în text.

Franța a controlat Libanul între anii 1920 și 1945.

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei s-a întâlnit joi cu omologul sau din Liban. Aceştia au avut mai multe discuţii iar preşedintele Franţei i-a dat asigurări că ţara pe care o conduce va ajuta Liban. Conform datelor, Frântă a anunţat faptul că va trimite în ţara tone de materiale sanitare în Beirut.

„Paramedicii vor ajunge, de asemenea, cât mai curând posibil la Beirut pentru a şu stâne spitalele. Franţa este deja angajată”, a adăugat şeful statului francez.

Explozia din Beirut, o adevărată tragedie

Vă aducem aminte faptul că în urmă cu câteva zile, pe data de 4 august 2020, în Beirut a avut loc o explozie devastatoare. Informaţiile date de autorităţi arata că au fost ucişi peste 100 de locuitori din Capitala Libanului, alte 4000 de persoane fiind rănite. Explozia a fost una uriaşă, oficial, impactul a avut 10% insensitatea unei bombe atomice şi s-a simţit şi la sute de kilometri. Totuşi, pagube materiale s-au înregistrat chiar şi la 10 kilometri de la locul producerii tragediei.

Cauzele exploziei din Beirut

Conform datelor preliminare, 2700 de tone de nitrat de amoniu au explodat în capitala Libanului, Beirut. Autorităţile explică faptul că i-a avertizat pe judecătorii din ţară ca susbstante periculoase pentru oraş sunt stocate în Beirut. Condorm lui Badri Daher, şeful autorităţilor vamale din Liban, au fost trimise şase notificări către oficialii judiciari. Depozitele de nitrat de amoniu se afla de şase ani de zile pe teritoriul Libanului, în Beirut. Proprietarii depozitului nu au luat nicio măsură de siguranţă, iar acest lucru a dus la tragedia petrecută zilele trecute.

2700 de tone de nitrat de amoniu au explodat în Beirut, marți seară. Șeful autorității vamale din Liban, Badri Daher, spune că a avertizat în mod repetat puterea judecătorească din țară de substanțele periculoase care sunt stocate în portul din oraș. Daher a cerut ca substanța să fie re-exportată, însă autoritățile au refuzat să dea atenție acestei probleme

Adauga un comentariu