Licitația în valoare de peste 6,2 milioane de euro din comuna Erbiceni a fost lansată pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice pe data de 18 martie 2025.
Procedura este una simplificată, iar firmele interesate de contract pot depune ofertele financiare până, cel târziu, la data de 4 aprilie 2025, ora 15:00. Proiectul este finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență.
Licitație de peste 6,2 milioane de euro în comuna Erbiceni, județul Iași
Potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), contractul are ca obiect „Execuție lucrări în vederea realizării obiectivului «Extindere rețea de apă și canalizare în comuna Erbiceni, județul Iași»”. Valoarea estimată este de 26.274.356 de lei, fără TVA, adică 31.266.483 de lei, cu TVA inclus, aproximativ 6.281.689 de euro.
„În cadrul prezentei investiții propuse, obiectivul general constă în extinderea sistemului centralizat de alimentare cu apă potabilă în satele Erbiceni și Bârlești, comuna Erbiceni, județul Iași. Pentru realizarea acestui obiectiv se propun spre realizare următoarele lucrări de execuție: extindere rețele de distribuție a apei potabile, în lungime totală de 7.428 metri, din țeavă de tip PEID PE100 cu acoperire protectivă de PP, De110 mm, PN10. Realizarea într-un număr total de 200 de branșamente individuale la sistemul de alimentare cu apă propus, ce vor deservi consumatorii casnici și agenții economici din comună. În conformitate cu normativele și standardele în vigoare pe conductele rețelei de distribuție proiectare în satele Erbiceni și Bârlești sunt prevăzute următoarele construcții anexe: cămine de vane – 24 bucăți, hidranți de incendiu exteriori, de tip subteran, DN80 – 27 bucăți, subtraversări de drumuri comunale, județene, prin foraj orizontal și săpătură deschisă, cu rețele de alimentare cu apă – lungime totală – 80 metri”, se arată în caietul de sarcini al procedurii de licitație publicate pe SEAP.
Proiectul privind extinderea rețelei de apă și canalizare din comuna Erbiceni este finanțat cu fonduri europene
În cadrul documentelor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), proiectul privind extinderea rețelei de apă și canalizare din comuna Erbiceni, județul Iași, este finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență.
„PNRR/2022/C1/I1, Componenta C1-Managementul apei, Investiția 1: Extinderea sistemelor de apă și canalizare în aglomerări mai mari de 2.000 de locuitori echivalenți, Axa I1-Extinderea sistemelor de apă și canalizare în aglomerări mai mari de 2.000 de locuitori echivalenți, PNRR”, este specificat pe SEAP.
Mai mult, este important de știut că proiectul va fi realizat doar dacă autoritatea contractantă, în acest caz, Primăria Erbiceni, va semna contractul de finanțare.
„UAT (n.r. – Unitate Administrativ Teritorială) Comuna Erbiceni, în calitate de autoritate contractantă, va încheia contractul cu ofertantul câștigător numai în măsura în care fondurile necesare realizării proiectului vor fi asigurate prin semnarea contractului de finanțare pentru obiectivul de investiție descris, cu autoritatea contractoare în cadrul apelului de Proiecte PNRR/2022/C1/I1, Componenta C1-Managementul apei, Investiția 1: Extinderea sistemelor de apă și canalizare în aglomerări mai mari de 2.000 de locuitori echivalenți, Axa I1-Extinderea sistemelor de apă și canalizare în aglomerări mai mari de 2.000 de locuitori echivalenți, PNRR. În cazul în care finanțarea nu va fi obținută pe o perioadă de 10 luni de la data aprobării raportului procedurii, procedura de atribuire se va anula de drept, în condițiile în care nu există o altă sursă de finanțare, în conformitate cu prevederile art. 212, alin. 1, lit. c) teza 2, din Legea nr. 98/2016”, se mai arată în cadrul documentelor publicate pe SEAP.
Astfel, o licitație în valoare de peste 6,2 milioane de euro a fost lansată în comuna Erbiceni, pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice, pe data de 18 martie 2025. Firmele interesate pot depune ofertele financiare până pe 4 aprilie 2025.
Acu’ să vedeți jmenuri.
Actualul primar este școlit de cel vechi. Consiliul local este format din paparude care o sug încet și sigur iar golăniile cu terenuri făcute de fratele vechiului primar încă sunt pe la DNA „în cercetare”.
La final, tot fraierii care au votat sunt pierzători .
Ce vreți…? Țărănușii rămân tot țărănuși…