Actualitate

Liderul AUR George Simion și europarlamentarul Cristian Terheș, în platoul BZI LIVE: „Boierul din Iași, Mihai Chirica, am văzut că are niste excese de grandomanie”

Publicat: 21 oct. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Liderul AUR George Simion și europarlamentarul Cristian Terheș în platoul BZI LIVE Boierul din Iași Mihai Chirica am văzut că are niste excese de grandomanie
George Simion și europarlamentarul Cristian Terheș la BZI LIVE

George Simion, liderul partidului AUR și europarlamentarul Cristian Terheș, live la BZI, direct din inima Moldovei! Premiera se datorează faptului că partidul AUR a ales să prezinte lista de candidați pentru europarlamentare cu 8 luni înainte de alegeri. Formațiunea politică face acest demers, deoarece își dorește ca toți cetățenii, precum și societatea civilă, să cunoască candidații pe care îi propune.

„E important ca la nivel european, când ăla te trage de mânecă, tu să spui ‘Băi, băiatu, vezi că arăți cu degetu către noi, ia arată cu trei degete către tine.. Ia să iți deschidem dosarul’, dacă e până acolo.

Cum e posibil ca în momentul în care noi am intrat în UE și s-a semnat tratatul de aderare al României și Bulgariei, se menționează foarte clar ‘când cele doua țări, distincte unele de altele, îndeplinesc cerințele de intrare în Schengen, să intre în Schengen’. Din 2011, comisia Europeana a emis un raport care spune că Romania și Bulgaria îndeplinesc, TOATE, nu unele, toate condițiile de a intra în Schengen și noi mai discutam încă în 2023 că unul se opune…

Pai în momentul ăla știi ce faci? Vii și spui: pai, omule, ori suntem egali sau nu suntem egali? Pui mâna pe telefon și spui ‘Ursula, din acest moment, tot ce înseamnă decizie cu unanimitate de blochează la nivelul UE.’ Păi de ce? Păi nu se poate. Și pune-o pe ea să rezolve problema.

Când am pus problema asta anul trecut am fost sunat și întrebat ‘Terhes, ce vrei să faci? Să detonezi UE?’. Nu! Doar să ni se respecte drepturile, că nu cerem privilegii, sau să ni se dea nouă mai mult ca altora. Cerem să ni se dea normalitate”, a spus Cristian Terheș la BZI LIVE.

Alianța pentru Unirea Românilor susține faptul că românii trebuie să fie demni în Europa și în întreaga lume, iar vocea poporului trebuie auzită în plan extern și să fie orientată către interesele națiunii.

„Vrem să ni se asigure că putem plăti cu numerar, vrem ca obiceiurile noastre culinare să nu fie afectate de diferite politici, să ajungem să mâncăm gândaci. Vrem că în România, în interiorul acestor granițe de astăzi, căsătoria să fie între un bărbat și o femeie, iar cei care trimit bani să aibă grijă de copii, să fie cei care au dreptul la căsătorie.. Vrem să nu ni se impună politici de mediu care nu sunt adaptate la România, o țară săracă de astăzi. Din 2035 nu se mai fabrică mașini pe combustibili fosili, păi și ce-am făcut? O să avem toți mașini electrice? Nu e posibil. Nu avem o industrie adaptată și nu o va face până în 2035, românii nu vor avea bani, nu sunt stații de încărcare, etc.

Eu sunt unul care a denunțat hoțiile lui Virgil Popescu, la energie și vine o iarnă grea, în care românii noștri, iarăși, pentru că ne îngropăm singuri, pentru că nu ni se cere.. Nu ne-a cerut nimeni să ne închidem în 2024 minele. Termenul era 2030-2035. Dar nu, noi suntem primii care ne oferim voluntari. Ca soldații sovietici, care în sate, și se arătau binevoitori ce le arătau unde sunt fete tinere, să le violeze”, a spus George Simion.

Liderul AUR, George Simion, la BZI LIVE: „Eu am crezut că e om normal, sincer să zic, Mihai Chirica”

În cadrul ediției speciale de sâmbătă, 21 octombrie a emisiunii BZI LIVE, liderul George Simion a vorbit și despre problemele cu care se confruntă ieșenii, de vreme ce autoritățile municipiului dau mai mult dovadă de grandomanie decât de servitudine pentru cetățenii Iașului.

Așadar, președintele AUR a enumerat câteva exemple de rele practici ale exercitării funcției de primar al Iașului, puse în scenă de Mihai Chirica.

„Eu am crezut că e om normal, sincer să zic, Mihai Chirica, primarul Iasului… Și am văzut că are niste excese de grandomanie. La un moment dat, Mihai Chirica se visa și președintele țării. Niste excese de corupție.. Vrea și probabil se crede stăpânul Iasului… Decide și cine merge la tribuna oficială și cine nu… Azi iți da un ordin și apoi mâine îl retrage, nu suporta să fie contestat.. Nu da autorizații de miting… Am făcut niste chestiuni care țin de democrație.

Ne-a acuzat Mihai Chirica că atentăm la liniștea din Iași. Păi Iașul este așa cum este și este condus cum este condus tocmai pentru că unii sunt învățați aici să fie boieri. Boierul din Iași, Mihai Chirica, și nimeni nu îl contrazice. Are târg și la PSD și la PNL, au bătut palma și lucrurile vor merge că și până acum. De fapt așa s-a întâmplat în Iași: a fost Simirad, a fost Nichita…

Văd că USR-ul tace. Noi am făcut diferite acțiuni de protest. Am contestat mafia imobiliară și multe din acțiunile lui Mihai Chirica, dar USR-ul stă și se bat foștii PNL-iști cumva… Domnul Bodea cu domnul Timofciuc… Pe Cosette au scos-o afară… Este un PNL 2.0, probabil, USR-ul în Iași…

Dar, eu cred că există soluții la administrația locală controlată sută la sută în momentul asta de Mihai Chirica și văd că sunt multe probleme în Iași.

Sperăm să le rezolvam și o să venim la momentul potrivit cu o echipă tânără cu care candidăm la consiliul local Iași și la consiliul județean Iași, nu mai vorbim de tonele de tablă a lui Costel Alexe”, a spus liderul AUR George Simion.

George Simion la BZI LIVE: „Fără insfrastructură nu poți obține dezvoltare”

Nu în cele din urmă, liderul Alianței pentru Unirea Românilor, George Simion, a discutat la BZI LIVE și despre o parte din proiectele ce au ca scop dezvoltarea Moldovei, în special cele legate de infrastructură.

„Proiecte au fost, dar probabil SF-uri. Iar la ei SF înseamnă științifico-fantastic. Nu au vrut să construiască. Dorin Umbrărescu, nu l-am văzut nici o dată în viață mea, dar este modelul de succes antreprenorial capital autohton românesc. Uite cât a reușit el să facă din autostrada din Moldova!

Am încredere în firmele românești. În guvernarea AUR, pe probleme de infrastructura vor trebui să aibă macar, obligatoriu, o firma din Romania implicata, pentru că oricum se lucrează cu muncitori din Romania și se da sub antrepriza acele proiecte care chiar se fac. Nu mai vrem jafuri de genul Behtel.

Îl urmăresc pe ieșeanul Cătălin Urtoi de când a semnat Klaus Iohannis pentru autostrada A8… Nu se fac progrese, e nevoie ca de aer în Moldova de infrastructură pentru dezvoltare. Fără insfrastructură nu poți obține dezvoltare.

În programul nostru de guvernare vom avea special o zona dedicata Moldovei, pentru că nu putem să avem o Românie cu mai multe viteze, așa cum nu putem avea o Europa cu mai multe viteze.

Așa-I, eu sunt vrâncean, sunt de pe malul Milcovului și facem o echipa buna cu ardelenii, avem o susținere mare în Ardeal. Cristian Terhes vine de pe o filiera țărănistă, de pe filiera Maniu-Mihalache, de pe o soluție pentru Romania și moldoveanul și munteanul e frate bun cu ardeleanul”, a conchis George Simion la BZI LIVE.

Odată încheiată emisiunea BZI LIVE, liderul AUR, George Simion și europarlamentarul Cristian Terheș au participat la evenimentul „Agenda Rozmarin – Femeia Nucleu de Aur”.

Comentarii
  • Care liniste din Iasi? Aia in care iti canta sub geam 3 evazionisti, cu boxe si microfoane si care-si fac safteaua zilnica, pe nervii locuitorilor?
    Linistea din Piata Unirii, unde atat la cafeneaua lui Chirica, cat si mai incolo urla muzica de se zguduie blocurile, din temelii?
    Asta este linistea lui Chirica, cel ce se p*** pe legea 61/1991, doar ca sa-i iasa cascavalul, din parandaratul de la cafenea?
    Vagabonzi ordinari…

Adauga un comentariu