Actualitate

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, aflat la biserică: „Luni depunem moțiunea. Îi recomand premierului să meargă și el la biserică”

Publicat: 16 aug. 2020
ALT=

Liderul Partidului Social Democrat, Marcle Ciolacu, a transmis un mesaj dur, duminică, 16 august 2020. Președintele interimar social-democrat, aflat la biserică, i-a recomandat premierul Ludovic Orban să meargă și el să vadă ce se întâmplă. Acesta a mai declarat că luni, 17 august 2020, va depune moțiunea de cenzură împotriva Executivului Orban.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, prezent la biserică din Buzău. Mesaj transmis premierului Ludovic Orban

Prezent în municipiul Buzău, la sfinţirea Catedralei Sfântul Sava, liderul social-democrat a declarat că luni, 17 august 2020, va fi depusă moţiunea de cenzură împotriva actualului Guvern.

”Mâine dimineaţă o depun. Şanse sunt destul de bune, e un act patriotic să voteze această moţiune în acest moment, la câte tâmpenii fac…dar suntem la biserică”, a declarat Ciolacu jurnaliştilor, la finalul evenimentului.

În altă ordine de idei, în discursul ţinut în faţa persoanelor prezente, Marcel Ciolacu a ținut să menționeze faptul că recunoaşte că nu întotdeauna clasa politică se ridică la nivelul aşteptărilor populaţiei, având şi un mesaj pentru premier:

” Câteodată, clasa politică nu se ridică la aşteptările populaţiei. Nici eu n-am reuşit să-l conving pe premier la o mai bună colaborare instituţională între Guvern şi Parlament. Dar o să-i fac azi o recomandare: ce am trăit eu azi, aici, atâta emoţie şi atât calm…să meargă şi dânsul la biserică, să ţină mai des legătura cu autorităţile locale şi astfel cu toţii vor afla adevărata agendă a românilor”.

Fostul ministru al Muncii şi Protecţiei Sociale, Marius Budăi a anunţat duminică, 16 august 2020, într-o conferinţă de presă, că moţiunea de cenzură care va fi depusă de PSD va fi însoţită de aproximativ un milion de semnături din partea românilor dar şi de un „program de guvernare pe termen scurt”. Interpelat dacă moţiunea are şanse să fie votată, Marius Budăi a răspuns că în caz contrar aceasta nu ar mai fi depusă.

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE: „Moțiunea de cenzură va trece”

Liderul Partidului Alianței Liberalilor și Democraților, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat joi, 13 august 2020, faptul că moțiunea de cenzură pe care o va depune Partidul Social Democrat lunea viitoare va trece de votul senatorilor și deputaților.

„Da, va pica Guvernul la votul care va avea loc. Am văzut și îngrijorarea celor de la PNL care nu a fost ascunsă în legatură cu acest vot și l-am văzut inclusiv pe Președinte”, a declarat Tăriceanu.

Moțiunea de cenzură va fi depusă luni, 23 august 2020 în Parlament, au anunțat social democrații. Senatorul PSD Radu Oprea a afirmat miercuri, 12 august 2020, că votul asupra va avea loc în Parlament în luna septembrie.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis de asemenea tot miercuri, că nu poate susține dacă va trece sau nu moțiunea de cenzură, dar „cu certitudine nu vom avea guvern PSD” în cazul în care parlamentarii vor demite actualul cabinet Ludovic Orban II.

„Vom urmări cu mare atenţie dacă trece sau nu trece. Am avut situaţii când a trecut şi situaţii când nu  a trecut. Eu nu îmi doresc să treacă moţiunea”, a precizat șeful statului. „În ce priveşte coaliţii post-moţiune, haideţi, mai întâi, să vedem moţiunea, pe urmă să vedem votul pe moţiune, pe urmă să facem consultări şi cu certitudine nu vom avea guvern PSD”, a adăugat Iohannis.

Adauga un comentariu