Actualitate

Moțiunea de cenzură a fost amânată. Va fi votată luna viitoare

Publicat: 12 aug. 2020
Moțiunea de cenzură a fost amânată. Va fi votată luna viitoare
Moțiunea de cenzură a fost amânată

Senatorul Partidului Social Democrat, Radu Oprea, a declarat miercuri, 12 august 2020, că votul asupra moțiunii de cenzură va avea loc în Parlament tocmai în luna septembrie.

Moțiunea de cenzură a fost amânată. Când se va vota

Social-democratul a precizat faptul că dacă votul ar avea loc în luna august, liberalii se vor deplasa la Curtea Constituțională a României menționând ca fiind sesiune extraordinară nu se mai poate depune a doua moțiune de cenzură. Această decizie este luată pentru că deja a trecut una în prima parte a anului și legea susține că nu pot iniția două moțiuni de cenzură în aceeași sesiune cu excepția cazului în care Guvernul își asumă răspunderea în Parlament pentru o lege.

„Votul va fi în prima săptămână din luna septembrie, pentru a nu avea probleme”, a declarat senatorul PSD.

Adoptarea unei astfel de moțiuni de cenzură atrage demiterea întregului Executiv Orban. Pentru adoptare sunt necesare nu mai puțin de 233 de voturi în Parlament.

Moțiunea de cenzură susținută de Partidul Social Democrat, Pro România și ALDE va fi depusă lunea viitoare, pe 17 august, a anunțat miercuri liderul interimar PSD Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu anunţa moţiunea de cenzură împotriva Guvernului PNL

Marcel Ciolacu, şeful interimar al PSD a declarat, miercuri 12 august 2020, faptul că PSD va depune moţiunea de cenzură împotriva Guvernului PNL. Ciolacu considera faptul că urgentarea alegerilor locale de către liberali au că singur scop evitarea unui scor ruşinos. Şeful PSD a declarat că, cu cât alegerile locale se desfăşoară mai târziu, cu atât sunt mai mari şansele ca PNL-ul să piardă puterea.

Conform declaraţiilor făcute de liderul PSD, liberalii trebuie să plece acasă sau la puşcărie. Acesta trage un semnal de alarmă asupra haosului economic în care e afla România şi despre şomajul care este galopant la 9 luni de la guvernarea liberală. În altă ordine de idei, acesta spune faptul că miniştrii se contrazicunul pe altul, iar ţara este lăsată în derivă sub conducerea Guvernului Orban:

” Un haos imens cu o economie pusă la pământ şi cu şomaj galopant, asta este România după 9 luni de guvernare liberală. O ţară în derivă condusă de un guvern cu zero credibilitate, în care miniştrii se contrazic unul pe celălalt, spre disperarea romanilor care nu mai înţeleg nimic.
Aţi scăpat total situaţia de sub control, aţi eşuat în relansarea economiei, aţi încălcat toate promisiunile făcute romanilor, aţi eşuat în gestionarea epimdeiie.
V-au interesat doar alegerile, furturile şi cât mai multe funcţii pentru rudele şi clientela din partid.
Dle Orban, de când v-aţi instalat la putere şi până azi nu v-a păsat nici măcar o secundă de sănătatea romanilor şi traiul lor de zi cu zi.”

Obsesia Guvernului PNL au fost anticipatele pentru care au sacrificat mult

În continuarea interlocuţiunii avute în Parlamentul României, Marcel Ciolacu afirma faptul că obsesia liberalilor au fost anticipatele, iar în starea de urgenţă, devalizarea bugetului României. Şeful PSD susţine faptul că s-au furat sute de milioane de euro, asta în timp ce romanii stăteau închişi în casă.

” Aţi avut o obsesie – alegerile anticipate, pentru asta aţi sacrificat tot. În timp ce românii erau închişi în case, aţi devalizat bugetul de stat. Sute de milioane euro au ajuns în buzunarele clientelei de partid. Întregul mecanism infracţional a fost dezvăluit în raportul Curţii de Conturi publicat ieri. Ştiu, sunteţi nervos că Parlamentul şi-a permis să ceară acest control. Vă deranjează că s-a dezvăluit cum a fost devalizat bugetul public sub umbrelă stării de urgenţă.”, a declarat Marcel Ciolacu.

Comentarii
Adauga un comentariu