National

Liderul PSD Marcel Ciolacu, despre funcțiile de vicepremier și Secretar General al Guvernului

Publicat: 22 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Liderul PSD Marcel Ciolacu despre funcțiile de vicepremier și Secretar General al Guvernului
Președintele PSD Marcel Ciolacu

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat luni, dupa validarea listei miniștrilor care vor intra în guvernul Nicolae Ciucă, ca nu s-a stabilit inca in partid numele vicepremierului si nici numele Secretarului General al Guvernului.

Legat de vicepremier, Ciolacu a spus că o să fie cu siguranta „un vicepremier cu portofoliu”. In carti sunt Sorin Grindeanu (Transporturi) si Gabriela Firea (Familie), ambii prim-vicepresedinti PSD. Liderul partidului a spus ca pana maine social-democratii vor lua decizia legata de persoana care va ocupa functia de vicepremier in cabinetul Ciuca.

„În vechea coaliţie funcţiile de vicepremier au fost ocupate de către preşedinţii de partide, fără portofoliu, ca să fie cu toţii. PNL a dat prim-ministrul prin preşedintele Florin Cîţu, domnul Kelemen Hunor, vicepremier, domnul Dan Barna, vicepremier. De aceea, mi-am permis să cer colegilor mei acest vot, deoarece acea funcţie, dacă ar fi fost într-o normalitate, ar fi revenit preşedintelui partidului, dacă nu ar fi fost prim-ministru.

Am cerut acest lucru, ca astăzi, prin discuţii individuale cu mai mulţi dintre colegi să iau hotărârea cea mai bună. Astăzi voi lua hotărârea, împreună cu colegii mei o să mă sfătuiesc, până mâine dimineaţă se va şti acest lucru. Cu certitudine, va fi un vicepremier cu portofoliu”, a afirmat, luni, Ciolacu, la finalul şedinţei Comitetului Politic Naţional al PSD. Vicepremierul PSD va fi o persoană din lista de miniştri propuşi de social-democraţi, a indicat el.

Pentru functia de sef SGG, Ciolacu a zis ca numele trebuie discutat cu viitorul premier. Ciolacu a explicat ca o sa ii prezinte lui Ciuca mai multe propuneri pentru ca „trebuie sa fie o compatibilitate a premierului cu SGG” si „nu mergem pe fortari”. Secretar General al Guvernului este vehiculat Marian Neacșu.

Marcel Ciolacu: „Mâine imi voi depune candidatura pentru șefia Camerei Deputaților”. Când se va face rotația dintre partide pentru șefia Guvernului

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a spus, luni seară, că, marți, își va depune candidatura la Camera Deputaților și că, la Senat, va merge Florin Cîțu.

„În acest moment, aceasta este decizia. 25 mai este data la care se va face rotația. Premierul demisionează, cade tot cabinetul, apoi se vine iar în parlament cu noul premier.

Este o decizie politică, am avut discuții să merg și în Guvern, dar am spus că nu e momentul. Mâine imi voi depune candidatura pentru șefia Camerei Deputaților. Procedura democratică, oriunde în lume, este să-și dai demisia dacă ai pierdut majoritatea. Cred că doamna Dragu o șă-și dea demisia.

O să discutăm ce vom face în comisii dacă unii dintre parlamentari vor merge miniștrii”, a spus Marcel Ciolacu.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni, după ce partidul a validat lista miniștrilor care vor intra în guvernul Nicolae Ciucă, că durata alianței de guvernare PNL – PSD – UDMR – minorități va depinde de prestația Guvernului.

„Sunt ferm convins ca daca va fi o guvernare pe măsura așteptărilor românilor, aceste nemulțumiri (legate de asocierea PSD cu PNL) se vor închide foarte repede. Eu intotdeauna imi doresc adversari slabi si parteneri puternici”, a zis Ciolacu.

„Totul va tine de prestatia acestui Guvern”, a adăugat el, despre durata de funcționare a coalitiei. Ciolacu a precizat că speră ca PNL să intre cât mai repede „intr-o logica democratică”.

Adauga un comentariu