National

Liderul USR Cătălin Drulă a solicitat demisia lui Lucian Bode după ce acesta a spus că nu vrea să i se analizeze teza de doctorat

Publicat: 09 ian. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Liderul USR Cătălin Drulă a solicitat demisia lui Lucian Bode după ce acesta a spus că nu vrea să i se analizeze teza de doctorat
Liderul USR Cătălin Drulă a solicitat demisia lui Lucian Bode după ce acesta a spus că nu vrea să i se analizeze teza de doctorat

Liderul USR Cătălin Drulă a solicitat demisia lui Lucian Bode din funcţia de ministru al Afacerilor Interne, după ce acesta a refuzat să i se analizeze teza de doctorat. Ministrul Afacerilor Interne a cerut în instață anularea hotărârii inițiată de Universitatea Babeș Bolyai.

Lucian Bode, ministrul de Interne, nu vrea să i se reanalizeze teza de doctorat și a cerut în instanţă anularea hotărârii inițiată de Universitatea Babeş Bolyai.

Liderul USR Cătălin Drulă a solicitat demisia lui Lucian Bode

Cătălin Drula a subliniat că soluţia în acest caz ar fi „demisia”.

„Doctor” Bode, soluţia e demisia! Presiunile asupra UBB nu te fac mai puţin hoţ. PressOne a dezvăluit azi că Lucian Bode a dat în judecată Universitatea „Babeş-Bolyai” ca să blocheze anchetă de plagiat a tezei sale de doctorat. De ce e important că Bode a plagiat? Pentru că plagiatul înseamnă furt. Iar cine a furat o dată va fura în continuare. Vă aduceţi aminte scandalul cu achiziţii trucate de BMW-uri. După ce o echipă USR a stat să transcrie de mână teza de doctorat a lui Bode, pentru că era mai greu accesibilă decât arhivele Securităţii, UBB a concluzionat că există fragmente plagiate. Atunci, Bode saluta analiza UBB şi minţea România că teza lui e în regulă. A urmat analiza Emiliei Şercan, care a demonstrat un plagiat grosier, iar UBB anunţa o nouă anchetă pentru o verificare mai amănunţită. Acum, Bode nu mai salută Universitatea, ci o dă în judecată la Tribunalul Sălaj, ca să blocheze verificarea tezei. Am mai văzut acest model”, a scris Cătălin Drulă, luni pe Facebook.

În acest sens, liderul USR a amintit şi de dosarul premierului Nicolae Ciuca, subliniind faptul că „prim-plagiatorul ţării a acţionat şi el în instanţă şi a blocat CNATDCU de la verificarea sesizărilor de plagiat împotriva lui”.

„Într-o manevră josnică şi ilegală – metoda coperta – dosarul lui Ciucă a ajuns la un judecător pus în funcţii de PNL şi care s-a pensionat imediat după ce i-a făcut pe plac lui Ciucă. Până acum, peneliştii Sorin Câmpeanu şi Florin Roman au demisionat din funcţia de ministru din cauza plagiatelor. Dar Bode şi Ciucă duc mândri mai departe tradiţia furtului şi a imposturii fără nicio urmă de ruşine. Aceste două personaje toxice arată cât de jos poate coborî un partid întreg ca să protejeze hoţii. Iar Iohannis tace”, a conchis Cătălin Drulă.

Lucian Bode a cerut în instanţă anularea hotărârii inițiată de Universitatea Babeş Bolyai

Vă readucem aminte că pe 1 noiembrie 2022, Comisia de etică a Universităţii Babes-Bolyai din Cluj Napoca a publicat pe site-ul propriu decizia potrivit căreia teza de doctorat a ministrului Lucian Bode, susținută în 2018, ar putea conţine fragmente plagiate. În urma verificării tezei de doctorat s-a constatat „o serie de abateri de la bunele norme de publicare”.

Potrivit deciziei adoptate de comisie, s-au constatat abateri care constau în erori de citare şi unele fragmente plagiate

Conform PressOne, ministrul de Interne ar fi cerut în instanţă anularea hotărârii prin care Universitatea Babeş Bolyai a decis să-i reanalizeze lucrarea de doctorat, vizată de acuzaţii de plagiat.

Pe de altă parte, PressOne a dezvăluit pe 24 noiembrie 2022, în exclusivitate, că teza de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode conţine cel puţin 18,5% text plagiat, dar şi 6 ilustraţii complet plagiate, iar alte 30 citate incorect.

Așadar, după ce ministrul de Interne a declarat că nu vrea să i se reanalizeze teza de doctorat și a cerut instantei să anuleze hotărârea. liderul USR Cătălin Drulă a cerut demisia lui Lucian Bode.

Comentarii
Adauga un comentariu