Cancan ultimă oră

Lidia Fecioru, despre importanța timpului: „O moarte avem! În rest, viața e în fiecare zi”

Publicat: 02 mai 2021

În ultima ediție a emisiunii „Adevăruri ascunse” de la Antena 3, bioenergoterapeutul Lidia Fecioru ne-a oferit la rubrica Pilda zilei un discurs despre importanța timpului în viața noastră.

„Se spune că timpul = aur, dar indiferent cât aur ai avea, nu-ți poți cumpăra timp. „, a atenționat Lidiei Fecioru, care a estimat că începem să prețuim cu adevărat timpul când realizăm că începem să îmbătrânim.

Să prețuim clipa! Aici e problema, a explicat Lidia Fecioru. Oamenii spun o viață avem. Nu, nu: o moarte avem! În rest, viața e în fiecare zi.

Multă lume spune – aștept să vină timpul… Care? Unde? De fapt, timpul trece. Așteptarea este în zadar. Și de aceea e bine să prețuim clipa.”, a spus Lidia Fecioru la Antena 3.

Cum putem să ne vindecăm de supărare și vinovăție, cu Lidia Fecioru: „Sunt două fețe ale aceleiași monede”

„Se spune că supărarea și vinovăția sunt două fețe ale aceleiași monede. Atunci când ne supărăm noi avem sentimentul de vinovăție. E foarte important: tot timpul noi facem lucrurile astea asupra propriei persoane.”, a explicat Lidia Fecioru la Antena 3.

„Noi avem tendința să spunem că alții sunt vinovați. Dacă ne simțim vinovați se presupune că celălalt este supărat. Oricum, astea două, sunt acolo, în prezență.

În supărare se aude chemarea iubiri. Noi când ne supărăm avem frustrare și începe să ne fie milă de noi. Ne simțim victime. Supărarea trece cu iertare și detașare. Acceptarea. Accept că sunt vinovat pentru supărarea cuiva, accept că m-am supărat că am făcut un rău.

Trebuie să îndreptăm niște lucruri. Trebuie să învățăm că în supărare este foarte multă furie. Se spune că furia ne permite să simțim limita. Acolo s-au întâmplat cele mai mari catastrofe între oameni. Când furia nu a mai cunoscut limita.

Trebuie să permitem furiei să trăim dar puterea stă în interiorul nostru, să ne controlăm.

„A ne simți vinovați este unul dintre cele mai distructive procese pentru om. Te răzbuni pe tine însuți”

„Atunci când ne supărăm, avem sentimente. Nu ne putem supără decât pe cineva pe care iubim și nu ne vine înapoi, sau aveam o așteptare de la cineva. Este important să o recunoaștem.

A ne simți vinovați este unul dintre cele mai distructive procese pentru om. Vina este un sentiment auto-agresiv. Te răzbuni pe ține însuți pentru propriile tale păcate. Te autoflagelezi. Nu putem merge mai departe

Adauga un comentariu