Magazin

Liga Campionilor Asiei: miza pe Al-Hilal

Publicat: 22 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Liga Campionilor Asiei miza pe Al-Hilal

Suntem obișnuiți ca în fiecare sezon să urmărim cu sufletul la gură evoluția marilor echipe europene în Liga Campionilor unde se duelează echipe legandare ca Real Madrid, Liverpool, Juventus sau Bayern Munchen.

Însă există o competiție ce poartă un nume asemănător și probabil are o anvergură și mai mare dacă ne gândim la numărul de fani implicați sau distanțele ce se parcurg pentru a juca un „simplu meci de fotbal”.

Pariorii experimentați își aleg multe bet-uri din acest campionat! De cele mai multe ori, acești își folosesc bonus pariuri sportive pentru a juca în acest campionat meciuri importante.

Există fotbal și în afara competitilor europene

Entuziasmul și competiția nu se limitează la ligile naționale. Liga Campionilor AFC reunește cele mai bune echipe din diferitele ligi naționale ale Confederației Asiatice de Fotbal (AFC). Echipe din diverse țări asiatice, de la puteri fotbalistice precum Japonia, Coreea de Sud și China până la națiuni emergente pe scena fotbalistică precum Arabia Saudită, dar și țări exotice ca Thailanda, Bahrain, Australia sau Turkmenistan, concurează pentru a-și demonstra superioritatea în această competiție gigantică.

Origini și începuturi

Știați că în 1967 a debutat Cupa Cluburilor Campionilor Asiei, dar că datorită lipsei de interes nu a atras multe echipe și nu s-a jucat anual?

De-a lungul anilor 1970 și 1980, turneul a început să câștige mai multă recunoaștere și participare, deși era încă departe de a ajunge la formatul și popularitatea actuală.

Competiția a fost restructurată și relansată în sezonul 2002-2003, adoptând un format similar cu cel al UEFA Champions League.

Această reînnoire a marcat un punct de cotitură semnificativ, crescând calitatea și prestigiul turneului.

Restructurarea a dus la o mai mare participare a echipelor din întreaga Asie, cu o fază de grupe urmată de etape eliminatorii.

Cele mai multe titluri de campioni au fost câștigate de Al-Hilal SFC-4  (Arabia Saudită), Pohang Steelers-3 (Coreea de Sud) și Urawa Red Diamonds-3 (Japonia).

Astfel nu e o întâmplare că și în acest an casele de pariuri îi dau mari favoriți pe saudiții de la Al-Hilal pentru a castiga titlul însă până atunci, în semifinale mai au de jucat două meciuri tur și retur cu Al-Ain, campionii din Emiratele Arabe Unite antrenați de celebrul Hernan Crespo. În cealaltă semifinală vor juca Ulsan HD FC cu vecinii japonezi de la Yokohama F. Marinos.

De ce este Al-Hilal favorită și în acest an?

– Este singura echipă din lume ce are 34 de victorii consecutive
– Îl are că vârf de atac pe golgheterul actual al competiției, Aleksandar Mitrović, ce până în această faza a înscris opt goluri
– Îl are antrenor pe Jorge Jesus, antrenorul de fotbal portughez, ce a obținut succese notabile de-a lungul carierei sale, conducând SL Benfica la trei titluri în Portugalia, Copa Libertadores și Serie A braziliană cu Flamengo în 2019, ajungând în finală Cupei Portugaliei cu Sporting CP și a condus SL Benfica către finala UEFA Europa League în 2014
– În ciuda faptului că nu îl are pe Neymar disponibil (accidentat în toamnă), Al-Hilal are foarte mulți jucatori talentati în rândurile sale, precum Mitrovic, Ruben Neves, Milinkovic-Savic, Bono, Koulibaly și Malcom precum și un nucleu de jucători autohtoni ce joacă și în naționala Arabiei Saudite.

Tipserii deseori aleg să pună această echipă pe cota 2, în biletele lor și nu degeaba…

În paginile de istorie al celui mai galonat club din Asia îl regăsim și pe Răzvan Lucescu.Antrenorul român a atins apogeul carierei sale, ghidând Al-Hilal către victoria în Liga Campionilor AFC 2019.

În finală au jucat împotriva clubului japonez Urawa Red Diamonds, cei cu care au pierdut în finală cu doi ani înainte. De data asta însă a venit răzbunarea și au câștigat cu 3–0 la general, 1–0 acasă și 2–0 în deplasare, punând capăt unei așteptări de nouăsprezece ani pentru coroana asiatică. Bafetimbi Gomis a fost, de asemenea, golgheterul și MVP-ul turneului.

Acum că știi toate aceste ponturi poți să acționezi și să îți pregătești biletul zilei. Ai timp să îți faci calcule, să alegi cele mai bune bonusuri și promoții de pariuri pentru meciurile din semifinalele ce au loc în 16 și 23 aprilie.

Adauga un comentariu