Sport

Liga Campionilor se va juca doar sâmbăta! Meciuri în La Liga la fiecare 48 de ore! Spaniolii anunță calendarul atipic

Publicat: 21 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Liga Campionilor se va juca doar sâmbăta Meciuri în La Liga la fiecare 48 de ore Spaniolii anunță calendarul atipic
Champions League

Spaniolii de la Mundodeportivo au dezvăluit cum se vor desfășura meciurile din La Liga, dar și cele din cupele europene, în următoarea perioadă, din cauza pandemiei de COVID-19.
Ibericii au stat de vorbă cu Javier Tebas, președintele La Liga, care a explicat cum va arăta calendarul competițional, care va fi complet atipic.

Când se vor juca meciurile din Champions League

Se pare că La Liga va reveni pe 16 aprilie, iar echipele vor juca chiar și patru meciuri în 10 zile, astfel: Meciurile din Champions League vor avea loc doar sâmbăta, în timp ce partidele din La Liga vor avea loc din 48 în 48 de ore! Se vor disputa două etape din campionatul Spaniei în fiecare săptămână.
Dacă meciul din Champions League al uneia dintre echipe se va suprapune cu partida din campionat, meciul din competiția internă va fi jucat luni, la doar 48 de ore distanță, adică intervalul minim permis de UEFA în ceea ce privește odihna jucătorilor.

Finala Europa League va avea loc pe 24 iunie

În aceste condiții, atât campionatul, cât și cupele europene vor putea fi încheiate până pe 30 iunie. Ultima săptămână va rămâne liberă, iar ultima etapă din La Liga va avea loc chiar în ultima zi a lunii iunie, fiindcă aceasta este data impusă de UEFA pentru terminarea competițiilor interne. Astfel, finala Europa League va avea loc pe 24 iunie, în timp ce finala UCL ar avea loc pe 27 iunie.
Aceste decizii au fost luate în condiții de criză, din cauza coronavirusului. Oficialii au fost aproape obligați să găsească o soluție pentru a termina sezonul, fiindcă altfel cluburile ar fi suferit pierderi financiare uriașe. Spre exemplu, dacă prima ligă a Spaniei nu s-ar mai fi reluat, echipele ar fi pierdut aproximativ 700 de milioane de euro

Adauga un comentariu