Eveniment-Social

Liga Studenților (LS IAȘI) va acționa în instanță UMF Iași în scandalul obligativității vaccinării pentru susținerea examenelor

Publicat: 14 mai 2021
LS Iași dă în judecată UMF Iași pentru decizia de a permite accesul la examene doar a studenților vaccinați
Liga Studenților LS Iași au decis să acționeze în judecată UMF Iași care  a adoptat de curând o decizie referitor la obligativitatea vaccinării ca o condiție de a susține examenele aferente. LS Iași menționează, într-o postare publicată pe o rețea de socializare că, în primă fază se va dori obținerea unei suspendări a deciziei menționate mai sus iar ulterior o anulare a hotătârii CA:
” Liga Studenților (LS IAȘI) va acționa în instanță universitatea pentru a obține în primă fază suspendarea, iar ulterior anularea hotărârii CA prin care accesul în sesiune este condiționat de prezentarea adeverinței de vaccinare, a testelor PCR sau antigen, precum și a adeverinței din care să reiasă trecerea prin boală.  UMF nu are bază legală pentru a emite o asemenea decizie, care este în mod vădit ilegală și discriminatorie. Avem nevoie de 3-5 studenți curajoși care să intre în proces alături de noi pentru a garanta succesul acțiunii. Vă invităm să completați formularul următor, unde găsiți mai multe detalii cu privire la demersurile noastre: https://cutt.ly/dam-in-judecata-umf-iasi ”      

De la ce a pornit scandalul în care este implicat UMF Iași

Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Gr. T. Popa” din Iaşi a decis printr-o hotărâre a CA din 28 aprilie 2021, faptul că doar studenţii imunizaţi anti-Covid-19, cei care deţin un test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte sau cei care prezintă o adeverinţă că au fost infectaţi cu noul coronavirus pot fi primiţi în sesiunea de examene din vară.

Astfel, în urma acestui scandal studenţii s-au revoltat şi au semnat o petiţie prin care cer conducerii instituţiei să abroge măsură. De asemenea, Liga Studenţilor se alătură cu studenţii de la UMF şi avertizează universitatea că va ataca în instanţă hotărârea.

Comentarii
  • Mai bine dati in judecata pe mamele voastre ca au nascut niste idioti care cica se vor felceri! Adica noi oamenii normali la cap care ne vaccinam trebuie sa suportam pe langa noi niste dobitoci inconstienti care pun botul la baliverne de shoshoace, bitmani, steeri @ comp. dar in schimb studiaza medicina ca sa faca ce? Sa jumuleasca bolnavii de bani si sa-i indemne sa nu se vaccineze? Hai sictir!

  • Sa dea in judecata… sa piarda… sa treaca timpul si da mai scoata niste banuti din buzunar pentru inca un semestru pierdut. Dar are mamica si taticu bani destui. De cand cu atatea locuri la taxa numai idioti s-au adunat la universitatea asta.

  • Bravo, felicitari! Este foarte normal sa-i dati in judecata. Ei nu au voie sa oblige pe nimeni sa se vaccineze daca nu este lege care sa oblige. Dar ne intrebam ce minti luminate are UMF in conducere. Cred ca la fel de normali ca cei ce au comentat mai sus

  • Minti intunecate ce sunteti! Inghititi tot ce vi se livreaza, cretinilor! Vom vedea peste cativa ani daca veti mai avea cu ce latra. Dar va fi tarziu. Vaccinati-va in pace, in loc cu verdeata!

  • Bravo vouă. Avem nevoie de mai mulți ca voi. Cum să condiționezi întrarea în examene astfel. De reacții adverse ați auzit??? Cine va răspunde ? Scripcaru, jurista UMF ???

Adauga un comentariu