Local

Scandal la UMF Iaşi. Studenţii acuză un abuz fără precedent al conducerii instituţiei pentru că le condiţionează prezența la examene de vaccinare sau test PCR – UPDATE, DOCUMENT

Publicat: 12 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Scandal la UMF Iaşi. Studenţii acuză un abuz fără precedent al conducerii instituţiei pentru că le condiţionează prezența la examene de vaccinare sau test PCR - UPDATE DOCUMENT
Decizia Universității de Medicină și Farmacie Iași este ilegală

Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Gr. T. Popa” din Iaşi a decis printr-o hotărâre a CA din 28 aprilie 2021, faptul că doar studenţii imunizaţi anti-Covid-19, cei care deţin un test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte sau cei care prezintă o adeverinţă că au fost infectaţi cu noul coronavirus pot fi primiţi în sesiunea de examene din vară.

Astfel, în urma acestui scandal studenţii s-au revoltat şi au semnat o petiţie prin care cer conducerii instituţiei să abroge măsură. De asemenea, Liga Studenţilor se alătură cu studenţii de la UMF şi avertizează universitatea că va ataca în instanţă hotărârea.

UPDATE: Astăzi, 12 mai 2021, rectorul UMF a transmis decizia legată de modul în care se pot prezenta la examen studenţii.

Redam mai jos faptul că în esenţa deciziei se stipulează că un student poate susţine examenele dacă îşi face test PCR, test antigen rapid sau dovedeşte că a fost infectat cu Covid-19. Ciudat este că la sesiunea anterioară când gradul de risc al infectărilor era mult mai ridicat şi că practic vaccinul nu-ţi asigura imunitate atunci când vine vorba de o posibilă infectare, o asemenea decizie nu a fost luată. Mai mult, acum sunt suficiente metode de protecţie care pot duce la evitarea unei eventuale infectări cu coronavirus. Nu trebuie uitat faptul că în rândul studenţilor sunt persoane care au contraindicaţii când vine vorba de vaccin: alergii, etc. În decizia rectorului nu se face referinţă la aceştia din urmă.

Mai multe detalii în ediţia de mâine, 13 mai 2021, a Cotidianului BZI.

Adauga un comentariu