Economic Local

Lista cu proiectele în așteptare ale tinerilor fermieri din Iași, publicată pe site-ul AFIR. Pot obține până la 60.000 de euro, fonduri nerambursabile

Publicat: 15 iun. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Lista cu proiectele în așteptare ale tinerilor fermieri din Iași publicată pe site-ul AFIR. Pot obține până la 60.000 de euro fonduri nerambursabile
O parte din proiectele ieșenilor cu fonduri europene, pe lista de așteptare AFIR

O listă cu proiectele în așteptare ale tinerilor fermieri din Iași, care nu au fost selectate spre finanțare, dar pot să fie eligibile în a doua etapă, a fost publicată pe site-ul AFIR. Tinerii fermieri pot să obțină de la 40.000 la 60.000 de euro, fonduri nerambursabile sută la sută. În acest an sunt noi reguli pentru tinerii care vor să devină fermieri

Mai mulți tineri din Iași care au depus proiecte în perioada februarie 2021 – 26 noiembrie 2021, în submăsura 6.1 – Instalarea tânărului fermier, dar nu sunt eligibile la finanțare, ar putea trece de a această etapă. Lista cu proiectele în așteptare a fost publicată pe site-ul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

Astfel, Lorena Luca, din comuna Dobrovăț, a solicitat 60.000 de euro. Florin Alexandru Boancă, din Tansa, vrea să primească 40.000 de euro, fonduri nerambursabile. Vica-Viorica Popa, din comuna Victoria, a solicitat 60.000 de euro, iar Remus Sergiu-Păduraru și Marius Mihai Netcă, din comuna Scânteia, au cerut 60.000 de euro. Un alt proiect care ar putea fi eligibil la finanțare este al lui Vasile Alexandru Pogor, din comuna Trifești, a cărui valoare este de 40.000 de euro. Aceste proiecte sunt evaluate de specialiști, iar dacă vor îndeplini toate condițiile de finanțare și va fi disponibil bugetul necesar pentru finanțarea proiectelor, tinerii fermieri vor avea banii în conturi până la finalul acestui an.

Lista cu proiectele în așteptare ale tinerilor fermieri din Iași, publicată pe site-ul AFIR

În acest an au apărut noi reguli pentru ieșenii care vor să devină fermieri. Tinerii din Iași trebuie să prezinte o diplomă de absolvire a minimum 8 clase sau un document justificativ pentru ultima formă de învățământ absolvită. Această regulă este o nouă condiție de eligibilitate pentru tinerii care au până în 40 de ani și vor să obțină fonduri europene de la AFIR, în valoare de 70.000 de euro/proiect. Ghidul solicitantului este disponibil pe site-ul instituției. Prin document justificativ se înţelege orice document legal valabil, inclusiv adeverinţă de absolvire sau supliment descriptiv al certificatelor de formare profesională autorizate de ANC care cuprinde această informație.

Tinerii din Iași trebuie să aibă până la 40 de ani

De asemenea, tinerii din Iași care vor să obțină cei 70.000 de euro/proiect trebuie să aibă vârsta de până la 40 de ani, inclusiv (până cel mult cu o zi înainte de a împlini 41 de ani), la momentul depunerii cererii de finanțare, să se stabilească pentru prima dată într-o exploatație agricolă ca șef al respectivei exploatații și să dețină controlul efectiv privind luarea deciziilor referitoare la gestionarea exploatației agricole.

Ghidul solicitantului pentru măsura destinată instalării tinerilor fermieri se află în consultare publică, iar cei interesați pot trimite opinii Ministerului Agriculturii. De asemenea, pot trimite propuneri şi observaţii la adresele de e-mail [email protected] și [email protected]. După această perioadă va fi lansată și sesiunea de depunere a proiectelor.

O listă cu proiectele în așteptare ale tinerilor fermieri din Iași, publicată pe site-ul AFIR.

Adauga un comentariu