Local

Lista finală a candidaturilor la alegerile parlamentare 2020 din județul Iași. BEJ a validat documentele trimise de partidele ieșene

Publicat: 30 oct. 2020
Biroul Electoral Județean Iași a validat lista candidaturilor la alegerile parlamentare 2020 din județul Iași
Alegător din județul Iași votând la urne

Biroul Electoral Județean a stabilit recent lista finală a candidaturilor pentru alegerile parlamentare 2020 din județul Iași. Formațiunile politice ieșene și candidații independenți s-au înscris la Biroul Electoral pentru a putea participa la scrutinul electoral din luna decembrie, numărul total de persoane trecute pe liste fiind de peste o sută. Campania electorală va debuta în 7 noiembrie 2020, alegerile pentru Camera Deputaților și Senatul României urmând a avea loc în 6 decembrie 2020

Mai multe partide politice din Iași și unii candidați independenți au intrat în cursa electorală pentru un loc în Parlamentul României. La scrutinul electoral din 6 decembrie vor participa candidați de la actualele partide parlamentare, cât și de la formațiuni care nu se regăsesc în actuala structură legislativă. Pentru alegerile parlamentare 2020, majoritatea formațiunilor politice au depus o listă cu 7 candidați la Senatul României și 15 candidați la Camera Deputaților.

Lista candidaților la alegerile din luna decembrie. Iată decizia luată de BEJ Iași

Conform membrilor Biroului Electoral Județean (BEJ) Iași, formațiunile politice care vor participa la aceste alegeri sunt: PNL cu o listă de 7 candidați la Senat și 15 la Camera Deputaților. Și alianța USR-PLUS va avea aproape același număr de candidați în județul Iași. În acest caz, actualul senator USR Dan Lungu și-a anunțat retragerea de pe listă. Pe lista PSD Iași au fost trecuți inițial 5 candidați la Senat și 15 la Camera Deputaților. Cu toate acestea, de pe lista social-democraților de la Camera Deputaților s-au retras Bogdan Balanișcu, Bogdan Crucianu și Marian Șerbescu, astfel că PSD va rămâne cu 12 candidați. Pe lista PMP Iași au fost trecute de asemenea 7 persoane la Senatul României și 15 la Camera Deputaților. BEJ Iași a definitivat și pașii următori pentru alegerile din luna decembrie 2020.

Lista pentru alegerile parlamentare de la Iași. Partidele politice au completat candidaturile

Conform BEJ Iași, listele pentru alegerile parlamentare 2020 mai cuprind și alte 15 candidaturi la Camera Deputaților și 7 la Senatul României din partea filialei ieșene a Pro România. Listele pentru alegerile ce vor avea loc în data de 6 decembrie mai cuprind și 20 de candidaturi de la formațiunea Restart România, din care 5 la Senat și alte 15 la Camera Deputaților. De asemenea, au mai fost incluse și 7 candidaturi la Senat și 15 la Cameră din partea filialei ieșene a Partidului Verde. Același număr de candidați a fost trecut și la Partidul Puterii Umaniste Social Liberal, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), Partidul Ecologist Român, Partidul Alternativa Dreaptă și Partidul România Mare.

Candidaturi surpriză la alegerile din luna decembrie în județul Iași. Nume noi pe buletinele de vot

La alegerile parlamentare din 6 decembrie vor mai candida și Partidul Noua Românie (PNR) cu 4 persoane. Dintre acestea, 3 vor fi la Camera Deputașilor și 1 la Senatul României. Partidul Social Democrat al Muncitorilor (PSDM) va avea o singură candidatură, și aceea la Senatul României. Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR) va avea o listă cu 7 persoane la Camera Deputaților și 4 la Senatul Românilor. Pentru scrutinul electoral din luna decembrie vor candida și unii independenți. Astfel, la aceste alegeri și-au depus candidatura Felicia David la Camera Deputaților, Ciprian Mitoșeriu, acesta urmând a candida la aceeași cameră legislativă din Parlamentul României, la fel ca și Monica Holicov.

Foto: arhivă

Adauga un comentariu