Local

Lista proiectelor CNI în județul Iași. Investiții de 120 de milioane de lei în comunele ieșene

Publicat: 09 apr. 2021
Observatorul astronomic din Iași al Universității
Lista proiectelor derulate de CNI în județul Iași cuprinde proiecte de circa 120 de milioane de lei aflate deja în derulare în diverse stadii

Lista proiectelor CNI în județul Iași cuprinde câteva zeci de proiecte în mai multe localități. Lista Companiei cuprinde proiecte în unele comune ieșene care sunt aproape de finalizare sau care sunt la început de drum. Alte câteva zeci de obiective din județul Iași se află în analiză la nivelul instituției

Proiecte legate de săli de sport, de dispensare sau drumuri de interes local din județul Iași au ajuns pe lista Companiei Naționale de Investiții (CNI), autoritate gestionată de Guvernul României. Lista cuprinde investiții în așezăminte culturale, dar și alte proiecte în sănătate. „În prezent, în județul Iași, Compania Națională de Investiții are în implementare un număr de 21 de obiective de investiții, în valo

are totală de 120 de milioane de lei. Sunt și alte 34 de obiective de investiții, la nivelul județului Iași, cu valoare totală de peste 300 de milioane de lei, pentru care la acest moment se află în derulare proceduri de achiziție publică”, se specifică într-o adresă a Companiei Naționale de Investiții SA.

Lista proiectelor CNI în județul Iași

Lista investițiilor derulate de CNI cuprinde construirea unui cămin cultural în satul Țuțora din comuna cu același nume, proiect cu o valoare de 2,6 milioane de lei. Investiția se află în derulare, conform listei CNI. O altă investiție este cea din satul Bogdănești, comuna Horlești. Este vorba despre o sală de sport în valoare de 7,4 milioane de lei. De asemenea, în listă se mai regăsește și construirea unui centru cultural în localitatea Erbiceni, pentru 5,6 milioane de lei.

„Pentru restul obiectivelor de investiții care se regăsesc pe listele de sinteză ale subprogramelor derulate de CNI, finanțarea se realizează în corelare cu alocațiile bugetare destinate Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social”, se mai arată în adresa CNI.

5,1 milioane de lei pentru Observatorul Astronomic din Iași

În plus, la capitolul privind instituții de învățământ, este trecută și reabilitarea, consolidarea și refuncționalizarea Observatorului Astronomic din Iași. Valoarea investiției este de 5,1 milioane de lei. Proiectul se află în derulare. În lista proiectelor CNI pentru județul Iași apare și Centrul de Screening și Diagnostic în Boli Oncologice. Proiectul din municipiul Iași are o valoare de 21,7 milioane de lei. Pentru reabilitarea drumurilor afectate de pagubele produse în urma fenomenelor hidrometeorologice periculoase din comuna Ciortești, CNI va aloca 11 milioane de lei. Pentru refacerea și modernizarea drumurilor calamitate în comuna Horlești, valoarea investiției este de aproape 4 milioane de lei. În decursul anului 2020, CNI a demarat o serie de investiții în mai multe comune ieșene afectate de inundații.

Proiectele CNI aprobate pentru județul Iași

La capitolul lucrări în primă urgență apare și reabilitarea drumurilor comunale și sătești afectate de viituri în comuna Vlădeni, valoarea lucrărilor fiind de 4.3 milioane de lei. De asemenea, lista proiectelor CNI în județul Iași cuprinde și construirea unei baze sportive în satul Țibănești pentru 6,3 milioane de lei. O parte a acestor proiecte au fost inițiate în 2020. O altă sală de sport vizată este și cea din comuna Mogoșești-Siret, din satul Tudor Vladimirescu, valoarea investiției fiind de 8,4 milioane de lei. O altă sală de sport este și cea din satul Stornești, comuna Sinești, lucrare de 8,1 milioane de lei. În fine, construirea și dotarea sediului Primăriei din comuna Ciortești a fost prinsă la CNI pentru 3,6 milioane de lei.

Adauga un comentariu