Prima pagină » Eveniment-Social » Lista selectă a universitarilor din Iași care au un rol important în unul dintre cele mai controversate subiecte din educație – FOTO

Lista selectă a universitarilor din Iași care au un rol important în unul dintre cele mai controversate subiecte din educație – FOTO

07 iun. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea, în Eveniment-Social

A fost publicată lista persoanelor care vor alege membrii din comisiile de specialitate ale Comisiei Naționale de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU). Printre aceștia se numără și 13 profesori universitari din Iași, dar și prof. univ. dr. Liviu George Maha, rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Iată cine sunt cei 14 profesori universitari din Iași care vor alege membrii CNATDCU

A fost publicată lista finală a persoanelor care vor alege membrii din comisiile de specialitate ale CNATDCU, mandatul 2024-2028. Printre aceștia se numără și 14 profesori universitari din Iași, patru de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași, cinci de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” (TUIASI) din Iași, doi de la Universitatea pentru Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” (USV) din Iași, doi de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” (UMF) din Iași și unu de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” (UNAGE) din Iași.

Lista membrilor de la UAIC Iași: prof. univ. dr. Liviu George Maha, rectorul UAIC, membru în Comitetul de selecție pentru Comisia de Științe economice și administrarea afacerilor, prof. univ. dr. Ovidiu Gabriel Iancu, membru raportor în Comitetul de selecție pentru Comisia de Ştiinţele pământului, prof. univ. dr. Ioan Alexandru Tofan, membru în Comitetul de selecție pentru Comisia de Filosofie, pr. prof. dr. Ion Vicovan, membru în Comitetul de selecție pentru Comisia de Teologie.

Membrii de la TUIASI: șef lucr. dr. ing. Ionuț-Ovidiu Toma, membru în Comitetul de selecție pentru Comisia de Inginerie civilă și managementul lucrărilor publice, șef lucr. dr. ing. Oana-Mihaela Banu, membru în Comitetul de selecție pentru Comisia de Inginerie civilă și managementul lucrărilor publice, conf. univ. dr. ing. Bogdan Istrate, membru în Comitetul de selecție pentru Comisia de Ingineria și știința materialelor, prof. univ. dr. ing. Viorel Goanță, membru în Comitetul de selecție pentru Comisia de Inginerie mecanică, mecatronică și robotică și inginerie genistică și de armament, prof. dr. ing. Carmen Teodosiu, membru în Comitetul de selecție pentru Comisia de Ingineria mediului.

Membrii comitetelor de selecție nu vor face parte din comisiile de specialitate ale CNATDCU

Membrii de la USV Iași: prof. dr. Ioan Tenu, membru în Comitetul de selecție pentru Comisia de Ingineria resurselor vegetale și animale, conf. univ. dr. Sorin Aurelian Pașca, membru în Comitetul de selecție pentru Comisia de Medicină veterinară.

Membrii de la UMF Iași: prof. univ. dr. Ionuț Luchian, membru raportor în Comitetul de selecție pentru Comisia de Medicină dentară, prof. univ. dr. Anca Miron, membru în Comitetul de selecție pentru Comisia de Farmacie. De la UNAGE Iași, conf. univ. dr. Cristian Ungureanu este membru în Comitetul de selecție pentru Comisia de Arte vizuale.

Pentru fiecare comisie de specialitate a CNATDCU există un comitet de selecție, format din 3-5 personalități de prestigiu academic și științific, cultural și moral, recunoscute pe plan național sau internațional, conform anunțului Ministerului Educației. Membrii comitetelor de selecție nu vor face parte din comisiile de specialitate ale CNATDCU în mandatul 2024- 2028.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *