National

Lituania a interzis accesul cetăţenilor români pe teritoriul ei

Publicat: 10 iul. 2020
Lituania a interzis accesul cetăţenilor români pe teritoriul ei
Lituania a interzis accesul cetăţenilor români pe teritoriul ei

Lituania a interzis accesul cetăţenilor romani pe teritoriul ei. Ţara se alătura unei liste întregi de tari care au restricţionat accesul cetăţenilor romani pe teritoriul lor.

Ministerul Afacerilor Externe precizează faptul că Guvernul lituanian a hotărât că începând cu data de 13 iulie 2020, accesul cetăţenilor romani să fie restricţionat pe teritoriul statului.

Lituania a interzis accesul cetăţenilor români pe teritoriul ei

MAE România a anunţat, în urmă cu puţin timp faptul că Guvernul din Lituania a decis că începând cu data de 13 iulie 2020, accestul romanilor pe teritoriul lor să fie restricţionat. Măsura luată vine în contextul în care Lituania face un raport săptămânal cu cetăţenii care au voie să intre în ţară.

Vestea bună e ca românii care vor doar să tranziteze teritoriul Republicii Lituania pentru a se întoarce în ţara lor de reşedinţă, adică România, sunt scutiţi de interdicţii. Totuşi, sunt şi alte categorii de persoane care sunt scutite de aceste restricţii. Mai multe detalii aici

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Vilnius +370 (5) 2310552. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice +370 68573238.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://www.mae.ro/node/51919, https://vilnius.mae.ro/, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro și www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

Alte decizii recente:

  • Autoritățile norvegiene păstrează și după 15 iulie măsura de autoizolare pentru 10 zile în cazul românilor care merg în Norvegia, au transmis, vineri, reprezentanții Ministerul Afacerilor Externe (MAE).
  • Începând de joi, cetățenilor care se deplasează din România în Olanda „le este recomandată ferm auto-izolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile” din momentul intrării pe teritoriul Regatului Țărilor de Jos.
  • Măsura autoizolării nu se va aplica în cazul tranzitului fără oprire al cetățenilor provenind din România pe teritoriul Austriei spre destinații din alte state și în cazul transportului de mărfuri, a anunțat MAE, după ce României, Bulgariei şi Republicii Moldova pe lista ţărilor din zona roşie.
  • Românii care merg în Marea Britanie sunt obligați să stea în izolare 14 zile.
Comentarii
  • deci noi romanii am devenit oaia neagra a lumii din cauza CHINEI!!!! NU NE PRIMESTE NIMENI INTERZIS PENTRU ROMANI IN TOATE TARILE.BINE! DAR CHINEZII VIN IN TARA NOASTRA? AU VOIE ? ASTEPT SA PRIND UN CHINEZ IN ROMANIA SA-L PUN PE GRATAR

Adauga un comentariu