Coronavirus

Liturghiile de Crăciun, doar online sau la televizor! Ce propune Comisia Europeană

Publicat: 01 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Comisia Europeană vrea să propună înlocuirea liturghiilor de Crăciun față în față cu cele online sau la televizor. Recomandările fac parte dintr-un proiect ce va fi publicat miercuri, 2 decembrie.

„Nu adunărilor pentru liturghii de Crăciun” se arată în invitația cuprinsă în proiectul Comisiei Europene, care va fi publicat în legătură cu măsurile anti-COVID-19 pentru sărbători, scrie Corriere della Sera.

„Comisia Europeană cere luarea în considerare a evitării ceremoniilor religioase cu adunări mari și înlocuirea acestora cu inițiative online, la televizor sau la radio“, potrivit unor surse din Bruxelles citate de cotidianul italian.

Ursula von der Leyen: „Trebuie evitate greșelile din vară, deoarece riscul este un posibil al treilea val“

Proiectul insistă asupra distanțării sociale și a folosirii măștilor de protecție ca măsuri de reducere a infecțiilor.

Printre altele, Comisia recomandă menținerea interzicerii circulației inclusiv pentru ultimele zile din an, reamintind principiul cheie de urmat: „prudență” și „prudență”.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că trebuie evitate greșelile din vară, deoarece riscul este un posibil al treilea val.

„Știu că cei care au magazine, baruri, restaurante vor să se termine restricțiile, dar trebuie să învățăm din greșelile făcute vara și să evităm repetarea lor. O relaxare prea rapidă și excesivă a măsurilor devine un risc în fața unui al treilea val după Crăciun”, a precizat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Marți, 1 decembrie, ministrul Sănătății din Italia, Roberto Speranza, și ministrul Afacerilor Regionale, Francesco Boccia, vor discuta cu autoritățile locale pentru finalizarea noilor reglementări ce intră în vigoare de joi, 4 decembrie. Altfel, Consiliul permanent al Conferinţei Episcopale Italiene (CEI) se reunește marți într-o sesiune extraordinară pentru a discuta despre măsurile anti-pandemie.

Monseniorul Mario Meini: „Liturgiile și întrunirile sunt supuse unei prudențe deosebite“

Monseniorul Mario Meini, președintele CEI, a menționat că liturghiile de Crăciun vor avea loc cu respectarea deplină a regulilor.

„Dacă liturgiile și întrunirile sunt supuse unei prudențe deosebite, acest lucru nu ar trebui să ne descurajeze. În ultimele luni a devenit clar cum este posibil să sărbătorim în condiții de siguranță, în deplină conformitate cu regulile. Suntem siguri că va fi așa și de Crăciun și va continua să fie un bun semn de solidaritate cu toată lumea”, a spus monseniorul Mario Meini.

ÎPS Teodosie, apel către Guvern: „Închiderea Bisericii aduce tristeţe, tristeţea este început de boală”

În România, reprezentanții bisericii par a fi intrat într-un adevărat război cu reprezentanții Guvernului Ludovic Orban. ÎPS Teodosie a făcut un apel către Guvern să nu mai restricționeze accesul credincioșilor în Biserici, fiindcă închiderea lăcașurilor de cult constituie motiv de tristețe, care cu timpul poate duce la boală.

„Închiderea Bisericii aduce tristeţe, tristeţea este început de boală. Omul care este vesel este şi sănătos. Putem păstra regulile sanitare în Biserici. Ne-a fost încălcată autonomia faţă de stat, dreptul la religiozitate. Fac un apel, nu cu revolta, ci cu sinceritate şi obiectivitate. Vorbesc în numele credincioşilor, eu nu caut binele meu, caut binele tuturor şi binele tuturor este a ne manifesta înaintea lui Dumnezeu pentru că sufletul este mai important decât trupul. Îmbolnăveşti sufletul, îmbolnăveşti şi trupul. Toată Evanghelia abundă în asemenea exemple”, a declarat ÎPS Teodosie.

 

Adauga un comentariu