Economic Local

Locuitorii din regiunea Nord-Est au depus cele mai multe cereri pentru montarea panourilor fotovoltaice

Publicat: 13 dec. 2019

În cadrul Programului de finanțare pentru montarea panourilor fotovoltaice, regiunea Nord-Est este singura regiune care a depus proiecte cu o valoare mai mare decât cea alocată regiunii. Astfel, în regiune a fost rezervat un fond total de 65.539.999 lei. Locuitorii județelor din regiunea Nord-Est au depus nu mai puțin de 3.293 proiecte, fondurile totale stabilite fiind de 65.540.000 lei. Cele mai puține proiecte au fost depuse în regiunea de Vest a țării, fiind vorba despre un număr total de 2.643 proiecte.

„Scopul programului îl reprezintă creșterea eficienței energetice, îmbunătățirea calității aerului și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu și livrarea surplusului în sistemul energetic național”, au precizat reprezentanții Administrației Fondului pentru Mediu.

Cine beneficiază de finanțare

Proiectul este destinat în special persoanelor fizice cu domiciliul în România, mai precis proprietarului imobilului construcție pe care se amplasează sistemul de panouri fotovoltaice. Persoanele fizice trebuie să dețină acordul tuturor proprietarilor cu privire la implementarea proiectului, în situația în care imobilul este deținut în coproprietate. Finanțarea se acordă în procent de până la 90 la sută din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, în limita sumei de 20.000 de lei.loading...

Adauga un comentariu