Local

Locuitorii din zona Podu Roș din Iași se plâng de un miros puternic de gaz

Publicat: 13 nov. 2020
strada țuțora din Iași
Pe strada Țuțora din municipiul Iași miroase puternic a gaz

În aceste momente, în zona Podu Roș, strada Țuțora din Iași sunt mai multe reclamaţii făcute de ieşeni. Aceştia afirma faptul că în zona mai sus menţionată miroase puternic a gaz. Nu se cunosc cu exactitate cauzele acestui lucru.

Vă aducem aminte faptul că în urmă cu câteva săptămâni, în mai multe zone ale Iașului mirosea puternic a gaz. La acea dată autorităţile au informat populaţia cu privire la faptul ca reprezentanții DelGaz Grid au folosit prea mult odorizant, iar din această cauză, mirosul a devenit puternic.

 

Edilul Mihai Chirica a făcut un anunț la acea vreme

 

Edilul Municipiului Iași, Mihai Chirica anunța la acea vreme faptul că a primit mai multe sesizări de la cetățeni cu privire la aspectul prezentat mai sus. Mihai Chirica a contactat autoritățile responsabile și a venit cu o explicație

„Am discutat încă de aseară cu conducerea DelGaz Grid cu privire la mirosul persistent de gaz semnalat de ieşeni. Reprezentanții companiei au explicat că este vorba de pierderi de mercaptan, un odorizant specific folosit împreună cu gazele naturale din reţea, ştiindu-se faptul că acestea din urmă nu au un miros specific. Am explicat eu însumi cauza acestui fenomen încă de aseară și, inclusiv datorită solicitărilor mele, DelGaz Grid a răspuns celor peste o mie de solicitări ale ieşenilor pe tema scurgerilor de gaz și a controlat inclusiv situaţiile în care s-au înregistrat pierderi efective de gaze naturale spunea(…), Mihai Chirica la acea vreme

Gazul natural nu are miros

În condiţii normale de temperatură şi presiune, metanul este un gaz incolor, inodor, mai uşor decât aerul (deci se acumulează în partea de sus a încăperii în cazul scăpărilor de gaze). Mirosul neplăcut şi uşor de recunoscut (un miros neplăcut de sulf, ar putea fi comparat cu mirosul de ouă stricate) al gazului natural folosit în locuinţe se datorează unor aditivi odoranţi, precum tert-butiltiolul, care sunt folosiţi pentru siguranţă.

Ce fac daca simt miros de gaze in locuinta?

  • 1. Specialistii recomanda ca prima masura, in cazul in care mirosul persista, sa iesiti din locuinta si sa ;
  • 2. Lasati usile si ferestrele deschise, dar nu reintrati in locuinta daca deja ati iesit;
  • 3. Nu incercati sa gasiti scurgerea Dvs., nu inchideti valve care se afla pe instalatia de utilizare. Nu folositi dispozitive electrice sau mecanice care pot produse scantei;
  • 4. Apelati distribuitorul de gaze naturale din afara locuintei; numerele de telefon de urgenta se regasesc si pe facturile fiecaruia pentru plata gazului.
  • 5. Asteptati echipa de interventie. Sigur ca pana la venirea echipelor de siguranta specializati in prevenirea accidentelor cauzate de gaz, se impun cateva masuri de siguranta, ce pot fi adoptate de fiecare locuitor.

** Până la momentul postării știrei, nicio autoritate competentă nu a emis un punct de vedere

Comentarii
  • Dobitoc de primar …vaca …daca miroase a etil mercaptan normal e ca sunt pierderi de gaz …cine te-a pus vaca primar in iasi ? prosti de ieseni care l-ati votat va meritati soarta …

  • Sunt clar scăpări de gaze atâta timp cât este detectat mirosul de mercaptan care se amesteca cu gazul metan tocmai pentru ușoară detecție olfactiva.
    Blocul de pe Vascauteanu din Copou este o amintire tragica care ar cam trebui sa ne pună pe gânduri și sa învățăm din greșelile trecutului pentru ca istoria sa nu se mai repete.

Adauga un comentariu