Coronavirus

Londra se alătură! Închide staţii de metrou şi şcoli din cauza Covid-19

Publicat: 19 mart. 2020

Metroul din Londra închide de astăzi 40 de stații ca mod de prevenție împotriva COVID-19.

Metroul din Londra închide începând de joi 40 de staţii şi îşi reduce substanţial serviciul pentru a stopa propagarea noului coronavirus, a informat Transport for London (TfL), operatorul reţelei de transport din capitala Marii Britanii, informează EFE.

Guvernul britanic crește numărul măsurilor

”Până la 40 de staţii de metrou care nu au corespondenţe cu alte linii vor fi închise până la noi ordine”, a transmis TfL într-un comunicat citat de AFP. Serviciul de noapte existent pe anumite linii a fost suprimat în zilele de vineri şi sâmbătă.

Anunţul coincide cu creşterea măsurilor luate de guvernul britanic pe fondul extinderii rapide a COVID-19 în Regatul Unit, în contextul în care Londra înregistrează cel mai mare număr de infecţii.

În afară de metrou, TfL a dispus o reducere a serviciului de autobuze din oraş şi nu este exclus, potrivit presei locale, ca autorităţile să dispună închiderea totală a oraşului.

Bilanțul cazurilor de coronavirus în Marea Britanie

Potrivit ultimelor cifre oficiale, au fost înregistrate 2.626 de cazuri de coronavirus în Regatul Unit, din care 900 doar în Londra, şi 104 decese, 34 în capitala britanică.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a cerut londonezilor să nu iasă din case decât pentru strictul necesar.

„Londonezii trebuie să evite interacţiunea socială pe cât posibil, iar acest lucru implică faptul că trebuie să evite să utilizeze reţeaua de transport pe cât posibil”, a insistat Khan, citat într-un comunicat de presă, citează Agerpres.

Au închis școlile

Pentru a stopa extinderea coronavirusului, guvernul britanic a decis închiderea şcolilor începând de vineri şi a cerut populaţiei să evite contactul cu alte persoane şi să nu iasă la cafenele, cluburi, cinematografe şi teatre.
Adauga un comentariu