Sport

Lovitură de teatru! Cel mai bogat om din Africa vrea să cumpere Arsenal! Când ar urma să se facă tranzacția

Publicat: 15 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Lovitură de teatru Cel mai bogat om din Africa vrea să cumpere Arsenal Când ar urma să se facă tranzacția

Arsenal ar putea fi preluată de cel mai bogat om din Africa din 2021. Omul de afaceri nigerian Aliko Dangote, 62 de ani, a cărui avere se ridică la 10 miliarde de dolari, a recunoscut că achiziționarea grupării din Londra este planul său pentru anul viitor.

„Da, Arsenal e un club pe care mi-ar plăcea să-l cumpăr. Deocamdată însă, ne concentrăm pe proiecte de business în valoare de 20 de miliarde de dolari. O să cumpăr Arsenal când o să închei celelalte proiecte, pentru că îmi doresc să duc compania la un alt nivel. Probabil undeva prin 2021”, a declarat recent omul de afaceri din Nigeria.

Aliko Dangote a fost interesat de Arsenal și în trecut, când au existat zvonuri că va prelua clubul. Momentan, „tunarii” sunt deținuți de Kroenke Sports & Entertainment, o companie americană din Denver, Colorado.

Cine este Aliko Dangote

Aliko Dangote, care trăiește în Lagos, deține cea mai mare companie din Africa, botezată după numele său: Dangote Group. Derulează afaceri diverse în industria cimentului, zahărului, peștelui și orezului.
În 2014, business man-ul din Nigeria a fost desemnat al 23-lea bogat al lumii, de către revista Forbes. În această perioadă, Dangote construiește în țara lui o rafinărie, care urmează să fie una dintre cele mai mari din lume. Odată ce construcția va fi gata, omul de afaceri va putea prelua Arsenal.
De-a lungul anilor, Aliko Dangote a făcut mai multe gesturi caritabile. În 2014, a donat 750.000 de dolari pentru eradicarea maladiei Ebola. Dangote a promis 75.000 de dolari jucătorilor Nigeriei care înscrie la Cupa Africii.

Adauga un comentariu