Sport

Lovitură de teatru! Cel mai bogat om din Africa vrea să cumpere Arsenal! Când ar urma să se facă tranzacția

Publicat: 15 ian. 2020

Arsenal ar putea fi preluată de cel mai bogat om din Africa din 2021. Omul de afaceri nigerian Aliko Dangote, 62 de ani, a cărui avere se ridică la 10 miliarde de dolari, a recunoscut că achiziționarea grupării din Londra este planul său pentru anul viitor.

„Da, Arsenal e un club pe care mi-ar plăcea să-l cumpăr. Deocamdată însă, ne concentrăm pe proiecte de business în valoare de 20 de miliarde de dolari. O să cumpăr Arsenal când o să închei celelalte proiecte, pentru că îmi doresc să duc compania la un alt nivel. Probabil undeva prin 2021”, a declarat recent omul de afaceri din Nigeria.

Aliko Dangote a fost interesat de Arsenal și în trecut, când au existat zvonuri că va prelua clubul. Momentan, „tunarii” sunt deținuți de Kroenke Sports & Entertainment, o companie americană din Denver, Colorado.

Cine este Aliko Dangote

Aliko Dangote, care trăiește în Lagos, deține cea mai mare companie din Africa, botezată după numele său: Dangote Group. Derulează afaceri diverse în industria cimentului, zahărului, peștelui și orezului.
În 2014, business man-ul din Nigeria a fost desemnat al 23-lea bogat al lumii, de către revista Forbes. În această perioadă, Dangote construiește în țara lui o rafinărie, care urmează să fie una dintre cele mai mari din lume. Odată ce construcția va fi gata, omul de afaceri va putea prelua Arsenal.
De-a lungul anilor, Aliko Dangote a făcut mai multe gesturi caritabile. În 2014, a donat 750.000 de dolari pentru eradicarea maladiei Ebola. Dangote a promis 75.000 de dolari jucătorilor Nigeriei care înscrie la Cupa Africii.loading...

Adauga un comentariu