National

Lovitură dură încasata de şoferii din România! Benzina şi motorina se scumpesc de la 1 ianuarie 2022

Publicat: 08 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Lovitură dură încasata de şoferii din România Benzina şi motorina se scumpesc de la 1 ianuarie 2022
Benzina și motorina se vor scumpi de la 1 ianuarie 2022

Șoferii români vor trebui să plătească mai mult pentru aceeași cantitate de combustibil. Așadar, de la 1 ianuarie 2022 atât benzina și motorina se vor scumpi. Preţurile au crescu în ultimul an iar acest lucru a dus la scumpiri în lanţ.

Vorbim despre o situaţie economică destul de dificilă pentru că la pachet cu scumpirile combustibilului, în ultima perioadă au crescut şi preţurile la gaze naturale și energie electrică.

Benzina şi motorina se vor scumpi de la 1 ianuarie 2022

Conform datelor existente se pare că benzina şi motorina se vor scumpi de la 1 ianuarie 2022. Așadar, preţul benzinei se va scumpi cu 1,3, ceea ce înseamnă aproximativ 8 ban pe litru. În schimb, motorina va fi mai scumpă cu aproximativ 7 bani pe litru.

Acest lucru ar fi datorat ca urmare a actualizării nivelului accizelor cu creșterea prețurilor de consum.  Benzina se va scumpi cu 1,3%, de la 1 ianuarie 2022, ceea ce înseamnă cam 8 bani pe litru. Accizele vor crește cu aproximativ 3,55%, de la 1,827 lei la 1,892 lei pe litrul de benzină și de la 1,674 lei la 1,735 lei pe litrul de motorină.

În prezent, prețul la benzină și motorină este de aproximativ 6 lei pe litru, după ce în octombrie ajunsese la aproape 7 lei. În urmă cu un an, prețul carburanților era de aproximativ 4,7 lei.

Scumpiri în lanț în România! Prețurile la gaze naturale și energie electrică au explodat

În contextul în care situaţia economică din România este dificilă, preţurile la energie electrică și gaze naturale au explodat. Vorbim despre facturi aproape duble pentru consumatorii casnici dar şi industriali. De altfel, cominatul Azomureș, cel mai mare combinat care produce îngrășăminte din România şi-a sistat producţia tocmai din aceste considerente. În cursul zilei de ieri, premierul Nicolae Ciucă declara faptul că trebuiesc găsite soluţii la această problemă:

Să continue să analizeze care sunt motivele reale pentru care s-a intrat în această oprire a producţiei. Vom găsi soluţii. Nu pot să vă spun ce vom face pentru că se analizează. Ministrul Energiei vă poate mai multe detalii despre ce se întâmpla la Azomureș. a declarat premierul Nicolae Ciucă

Cu toate că legea consumatorului vulnerabil a fost publicată, operatorii de pe piața energiei din România s-au văzut în imposibilitatea de a o pune în aplicare pentru că normele de aplicare incă nu au fost adoptate. Din aceste considerente, operatorii au declarat faptul că o bună parte dintre români vor primi două facturi pe luna decembrie.

Adauga un comentariu