Prima pagină » Actualitate » Lovitură importantă pe scena politică: Eugen Tomac a câștigat definitiv procesul cu Cristian Diaconescu
Lovitură importantă pe scena politică: Eugen Tomac a câștigat definitiv procesul cu Cristian Diaconescu

Lovitură importantă pe scena politică: Eugen Tomac a câștigat definitiv procesul cu Cristian Diaconescu

18 apr. 2024, 13:02,
BZI.ro, în Actualitate

Scandalul pentru conducerea PMP a fost tranșat de către Curtea de Apel București. Eugen Tomac a câștigat și recursul în procesul pe care l-a avut cu Cristian Diaconescu, iar asta înseamnă că este liderul PMP.

Cristian Diaconescu a contestat Congresul PMP din anul 2023 și a spus că alegerea lui Eugen Tomac a fost ilegală. În baza acestei contestații, gruparea lui Cristian Diaconescu a inițiat negocieri cu mai multe partide, inclusiv o fuziune cu PNL.

Din cauza situației juridice dintre Eugen Tomac și Cristian Diaconescu, inițial, Biroul Electoral Central a respins înscrierea Alianței Dreapta Unită. În urma contestației la ICCJ, Eugen Tomac a avut câștig de cauză, iar Alianța Dreapta Unită a fost înscrisă la tribunal.

Decizia Curții de Apel București de validare a lui Eugen Tomac este una importantă pentru că are rolul de a preîntâmpina orice fel de dispute politice viitoare.

”În cursul zilei de ieri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi gaşca lui, împotriva noastră, a Partidului Mişcarea Populară. Prin urmare, a fost validat congresul organizat în martie 2023, unde Eugen Tomac a fost votat, statutar şi cu majoritate de voturi, preşedinte al PMP.
Partidul a fost, în ultimii ani, ținta unor grupări politice care au avut un singur scop: desființarea noastră.
După ce preşedintele Eugen Tomac a anunțat public, în iunie 2023, în cadrul Congresului USR, că am acceptat invitația de a fi parte la construcția alianţei Dreapta Unită, alături de USR și Forța Dreptei, împotriva PMP a început o adevărată campanie de hărțuire.
În istoria postdecembristă nu a existat un partid mai atacat şi mai ameninţat de către cele două mari partide aflate astăzi la putere, prin intermediul instituţiilor statului: ne-au blocat în instanţe, ne-au tăiat subvenţia, ne-au racolat primarii şi consilierii locali cu ameninţări şi prin şantaj, ne-au eliminat din secţiile de vot, ne-au scos din Biroul Electoral Central şi de pe buletinele de vot, au încercat respingerea alianţei Dreapta Unită.
N-au reuşit. Doar ne-au făcut mai puternici!
Eugen Tomac: „PSD şi PNL au alergie la democraţie. Singura structură contestată la Biroul Electoral Central a fost alianţa Dreapta Unită. Reprezentantul PSD a cerut eliminarea noastră de pe buletinele de vot dintr-un motiv simplu: le este frică. Noi am avut două congrese în cadrul cărora Partidul Mişcarea Populară și-a ales conducerea. Am respectat toate prevederile legale. Totuşi, a durat doi ani până când ni s-a făcut dreptate. Astăzi, Dreapta Unită nu mai poate fi oprită. Au încercat să ne scoată de pe buletinele de vot, însă nu au reuşit. Noi, USR, PMP şi Forţa Dreptei – Dreapta Unită – mergem către victorie”. se arată în mesajul publicat de PMP pe o rețea de socializare.

Comments are closed.