International

Lovitură pentru regimul de la Teheran. Aproximativ 80.000 de oameni au protestat în Berlin – VIDEO

Publicat: 23 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Lovitură pentru regimul de la Teheran. Aproximativ 80.000 de oameni au protestat în Berlin - VIDEO
Aproximativ 80.000 de oameni au protestat în Berlin

Aproximativ 80.000 de iranieni și susținătorii lor au manifestat la Berlin, în semn de solidaritate cu protestele în desfășurare în Iran, a transmis Poliția germană, scrie RBC, potrivit Rador.

Mitingul organizat sâmbătă în capitala Germaniei a fost cel mai mare organizat până acum de diaspora iraniană. Iranienii din toată Europa au scandat sloganul protestatarilor „Femei, viață și libertate!”.

În Iran, protestele declanșate de moartea unei tinere care se afla în arestul poliţiei au intrat în a șasea săptămână. Mahsa Amini, în vârstă de 22 de ani, a murit după ce a fost arestată de Poliția morală la Teheran, pe 13 septembrie.

Proteste și în SUA

Mii de persoane, dintre care mulţi iranieni, au mărşăluit sâmbătă și la Washington în sprijinul protestelor din Iran sub sloganul „Femei, viaţă, libertate”, transmite AFP.

De la National Mall, esplanada din centrul oraşului, participanţii la manifestaţie, în culorile drapelului iranian, s-a îndreptat spre Casa Albă, scandând „vrem libertate” şi „dreptate pentru Iran”.

„Acesta este al cincilea protest săptămânal pe care l-am făcut la Washington şi cred că este cel mai mare”, a declarat pentru AFP Siamak Aram, unul dintre organizatori.

Fără să dorească să avanseze pe o cifră definitivă, a estimat participarea a „peste 10.000” de persoane.

„Nu ne mai dorim acest regim tiranic”

Pe pancarta unei tinere atârna o şuviţă de păr alături de mesajul: „Părul nostru vă deranjează poate, dar spiritul nostru vă va veni de hac”.

Unii demonstranţi au venit din alte oraşe americane. Este cazul lui Mahshid, 28 de ani, din Boston, care purta un tricou verde cu mesajul „ajutaţi la eliberarea Iranului”.

„Nu ne mai dorim acest regim tiranic, care ne interzice să beneficiem de drepturile omului şi de libertatea noastră”, a declarat tânăra arhitectă care a părăsit Iranul în urmă cu trei ani şi care, asemenea multor altor participanţi, nu a vrut să îşi dezvăluie numele complet pentru a nu cauza probleme familiei rămase în Iran.

Adauga un comentariu