Local

Lovitură pentru un clan interlop din Iași! Cererea făcută de Costel Corduneanu a fost respinsă din nou de judecători! (Exclusiv)

Publicat: 22 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Lovitură pentru un clan interlop din Iași Cererea făcută de Costel Corduneanu a fost respinsă din nou de judecători Exclusiv
Costel Corduneanu le-a cerut din nou judecătorilor să fie liberat condiționat, dar magistrații au respins solicitarea liderului clanului interlop ieșean

Lovitură pentru un clan interlop din Iași! Cererea făcută de Costel Corduneanu a fost respinsă din nou de judecători! Costel Corduneanu le solicita magistraților să îl pună în libertate

Cererea făcută de Costel Corduneanu a fost respinsă din nou de judecători

Lovitură pentru un clan interlop  din Iași! Cererea făcută de liderul clanului Corduneanu  a fost respinsă aseară de judecători!
Costel Corduneanu le-a solicitat din nou magistraților din cadrul Judecătoriei Drobeta Turnu Severin să îl pună în libertate.
„Instanța admite excepția inadmisibilității cererii. Respinge, ca inadmisibilă, cererea de liberare condiționată formulată de petentul Constantin Corduneanu, deținut în Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin”, au precizat ieri judecătorii.

Costel Corduneanu a mai făcut cereri similare, care i-au fost respinse de judecători

Aceasta este, de fapt, o nouă lovitură pentru clanul din Iași. Asta, deoarece Costel Corduneanu, liderul clanului interlop ieșean, a făcut o cerere similară în urmă cu câteva săptămâni, la aceeași instanță. În mai 2020, magistrații din cadrul Judecătoriei Drobeta Turnu Severin au respins o altă cerere de liberare condiționată formulată de liderul clanului Corduneanu. De asemenea, judecătorii au stabilit ca termen pentru reînnoirea cererii sau formularea propunerii de liberare condiționată după 5 august 2020.

Totuși, recent, Tribunalul Mehedinți a admis contestația la executare făcută tot de liderul clanului Corduneanu. Astfel, aceștia au constatat că infracțiunile din două dosare sunt concurente și că liderul clanului Corduneanu a executat mare parte din pedeapsa de trei ani de detenție, pe care o primise la finele lunii ianuarie a acestui an.  Costel Corduneanu le ceruse magistraților să constate concursul de infracțiuni în cazul său și a solicitat ca instanța să verifice faptul că a executat deja mai bine de două treimi din pedeapsa de 3 ani de închisoare. Aceasta a fost aplicată la începutului anului de către Curtea de Apel Cluj. În plus, liderul clanului interlop a cerut liberarea condiționată, pentru a se putea întoarce acasă, la familie.

Hotărârea luată de judecătorii clujeni în cazul membrilor clanului Corduneanu

Costel Corduneanu a fost trimis în judecată și arestat preventiv în două dosare paralele pentru comiterea unor infracțiuni concurente, fără însă ca Tribunalul Maramureș să dispună deducerea tuturor perioadelor de reținere și arestare preventivă efectuate.
Pe data de 30 ianuarie 2020, Curtea de Apel Cluj a decis condamnarea a 3 inculpați în dosarul în care erau acuzați 27 de membri sau apropiați ai clanului Corduneanu. Printre cei 3 condamnați s-a aflat și Costel Corduneanu.

Acesta a primit o pedeapsă de 3 ani de închisoare.

Pe 5 iulie 2010, procurorii DIICOT Iași au dispus trimiterea în judecată a 27 de inculpați, care ar fi făcut parte din gruparea cunoscută sub titulatura de „Clanul Corduneanu”. Anchetatorii au afirmat atunci că membrii clanului Corduneanu ar fi organizat o rețea infracțională transfrontalieră ce ar fi acționat în România, Republica Moldova, Italia, Spania, Austria, Germania și Irlanda.

„Constituită inițial pe criteriul apartenenței familiale, structura a devenit treptat o rețea de tip mafiot, în care elementele de comandă aparțineau membrilor familiei Corduneanu, iar palierul de execuție era asigurat de către ceilalți membri ai grupului. Liderul incontestabil al acestei structuri este inculpatul Constantin Bogdan, fost Corduneanu, care, raportat la statutul său de sportiv de mare performanță, dar și de faptul că este cel mai în vârstă dintre membrii familiei Corduneanu, a dobândit un ascendent incontestabil asupra tuturor membrilor grupului”, spuneau atunci procurorii DIICOT.

Adauga un comentariu