National

Luare de ostatici, în București. Călătorii dintr-un mijloc de transport public au fost amenințați cu un iatagan

Publicat: 07 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Luare de ostatici în București. Călătorii dintr-un mijloc de transport public au fost amenințați cu un iatagan
O luare de ostatici a fost oprită în Sectorul 5 al Capitalei, vineri după-amiază. Vineri, pe raza Sectorului 5, în zona Ferentari, zeci de călători care se aflau în autobuzul 117 ar fi fost amenințati cu un iatagan, de un cetățean român de 47 de ani

O luare de ostatici a fost oprită în Sectorul 5 al Capitalei, vineri după-amiază. Vineri, pe raza Sectorului 5, în zona Ferentari, zeci de călători care se aflau în autobuzul 117 ar fi fost amenințati cu un iatagan, de un cetățean român de 47 de ani.

Inițial, s-a spus că ar fi vorba de un cetățean arab. Precizarea că individul este român a venit din partea Poliției.

Șoferul ar fi văzut totul și ar fi dat alerta printr-un apel la numărul unic de urgență 112, transmite România TV.

Sursa citată precizează că autobuzul a fost oprit în trafic de trupele ANTITERO, care au reușit să-l imobilizeze pe bărbat. El a fost scos pe geam de trupele speciale.

Polițiștii de la Secția 18 l-au încătușat și l-au dus la audieri.

Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

SRI, precizări de ultimă oră espre bărbatul cu iatagan care a vrut să ia ostatici pasagerii unui autobuz

SRI face precizări de ultimă oră despre indicentul din București. Un bărbat a fost reținut după ce a încercat să ia pasagerii unui autobuz ostatici, în timp ce era înarmat cu un iatagan. SRI spune că nu a fost vorva de un atentat terorist.

„În urma unui apel la 112, iniţiat la ora 12.28, Brigada Antiteroristă din cadrul SRI a fost alertata ca un bărbat ameninţa cu un cuţit călătorii într-un autobuz care circulă în sectorul 5 din Bucureşti. Echipa de intervenţie a ajuns la faţa locului unde, în coordonare cu Poliţia, l-a imobilizat pe suspect în condiţii de siguranţă pentru ceilalţi pasageri şi participanţi la trafic. Suspectul a fost predat Poliţiei, iar în acest moment se fac cercetări. Din primele verificări efectuate de SRI, suspectul nu este cunoscut pe profil terorist, iar până în prezent nu există elemente care să lege incidentul de un posibil act terorist”, anunță SRI.

 

Adauga un comentariu