Actualitate

Lucian Bode dă vina pe SPP pentru accidentul de mașină: „Nu aveam niciun motiv să ne grăbim“

Publicat: 04 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Lucian Bode dă vina pe SPP pentru accidentul de mașină Nu aveam niciun motiv să ne grăbim
Lucian Bode dă vina pe SPP pentru accidentul de mașină

Ministrul Transportului, Lucian Bode, dă vina pe Serviciul de Pază și Protecție (SPP) pentru accidentul de mașină. Lucian Bode susține că a comunicat SPP că nu se grăbește, iar în momentul accidentului se afla pe bancheta din spate, unde se odihnea.

„Le-am comunicat celor de la SPP că destinația finală e sediul Guvernului, iar ora de sosire pe care o anticipez era ora 20. Așadar, nu aveam niciun motiv să ne grăbim”, a declarat Lucian Bode.

Lucian Bode, neinteresat de modul cu conduce angajatul SPP

Ministrul Transportului a adăugat că „absolut toate deplasările” pe care le-a făcut au fost pe bancheta din spate și nu l-a interesat modul în care conduce angajatul SPP.

„Niciodată nu am fost preocupat cum conduce angajatul SPP în zecile mii de km parcurși dintr-un moment foarte simplu – până duminică au condus impecabil. În momentele premergătoare regretabilului incident de duminică mă odihneam. Călătoream deja de 4-4,5 ore. Regret nespus acest incident”, a menționat Lucian Bode.

Cum explică SPP producerea accidentului

Serviciul de Protecție și Pază (SPP) a explicat astăzi modul în care s-a produs accidentul ministrul Transporturilor, Lucian Bode, cu mașina de serviciu, la volanul căreia se afla un angajat al SPP.

La sfârşitul săptămânii trecute maşina în care se afla Lucian Bode a fost implicată într-un accident rutier în urma căruia ministrul a fost rănit uşor.

„Un autoturism al Serviciului de Protecție și Pază, aflat în misiune, cu semnalele acustice și luminoase pornite conform legii, a fost implicat într-un accident pe DN7, în județul Argeș.

Mașina, condusă de un angajat SPP, se deplasa pe acest drum în condiții de trafic extrem de agolmerat iar în zona localității Drăganu, a intrat în coliziune cu un alt autoturism“, spun reprezentanii SPP.

Potrivit SPP, angajatul SPP a avut nevoie de investigații medicale, starea acestuia fiind bună.

„În urma impactului doar angajatul SPP a avut nevoie de investigații medicale, starea lui de sănătate fiind bună. Serviciul de Protecție și Pază regretă disconfortul creat participanților la trafic”, a precizat SPP.

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri că Poliţia trebuie să verifice circumstanţele producerii accidentului rutier în care a fost implicat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, şi a precizat că demnitarul este în afara oricărui pericol după evaluarea stării sale de sănătate.

Dosarul penal deschis în urma accidentului a fost preluat de parchetul militar.

Accident rutier între Râmnicu Vâlcea și Pitești

Conducătorul unei motociclete participant la trafic a surprins autoturismul în care se afla ministrului Transporturilor atunci când s-a produs accidentul rutier.

Din imaginile apărute în spațiul public se poate observa clar cum automobilul în care se afla Lucian Bode, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, circula cu viteză pe drumul național care leagă Râmnicu Vâlcea de Pitești, în dreptul localității Dumbrăvești.

Mașina avea sirena pornită și a efectuat o depășire neregulamentară a celorlalte autoturisme din trafic, trecând astfel pe contrasens. Un motociclist ce avea o cameră a surprins mașina oficialului în timp ce depășea o coloană de mașini aflate în trafic, pe linie continuă.

La puțin timp după, autovehiculul în care se afla Lucian Bode, s-a oprit într-un gard, după ce a lovit un alt automobil de culoare albă în plin. În imaginile surprinse de motociclist se poate observa că mașina lovită este serios avariată. La fața locului s-au deplasat de urgență o ambulanță și o autospecială de pompieri.

Adauga un comentariu